Nieuwe app helpt Nederlanders in Iran

Nieuwe app helpt Nederlanders in Iran

Inhoudsopgave

Het Nederlandse video en reisgidsen platform REiSREPORT heeft een speciale app gelanceerd voor Nederlanders die naar Iran reizen. De app biedt belangrijke ontwikkelingen via push notificaties, de mogelijkheid realtime met andere Nederlanders en Belgen in contact te komen en vanuit de app betrouwbare taxi’s, gidsen en hotels te boeken.

De nieuwe app helpt toeristen op meerdere vlakken. Push notificaties bij belangrijke ontwikkelingen, tientallen betrouwbare video’s en achtergrondverhalen en een chat omgeving om realtime met andere Nederlanders in contact te komen. Bijvoorbeeld om een taxi te delen of om elkaar vragen te kunnen stellen en te informeren.

Onderzoek
Het REiSREPORT team, bestaande uit Marlou Jacobs en Godfried van Loo, reisde voor de app een maand door Iran. Marlou Jacobs: “Iran klinkt voor velen als gevaarlijk en ongrijpbaar, maar dat is absoluut niet het geval. De app is het resultaat van een maand aan video opnames, onderzoek en eigen ervaringen. De informatie wordt nu verder aangevuld door de community waardoor alle denkbare onzekerheden behandeld worden.”

Ook een uitvoerig interview met de Nederlandse ambassadeur, Susanna Terstal, is in de app te vinden. Tientallen informatieve artikelen zijn reeds in de app verwerkt en de ruim 20 eigen video producties volgen verspreid over de komende weken.

Chauffeurs, gidsen en hotels zijn tevens vanuit de app te boeken. “Een unieke en zeer welkome dienst voor toeristen in Iran.” aldus Godfried van Loo, mede oprichter van REiSREPORT. “Iran is nog deels een sanctie land, waardoor je nergens kan pinnen laat staan eenvoudig online boekingen kan doen. Via onze app kan dit nu wel.”

De boekingen worden verwerkt door de Nederlandse gespecialiseerde touroperator Middenoostenreizen.com. Rob van Helvoort, directeur Middenoostenreizen.com: “Ons lokale netwerk in Iran is groot en via de app kunnen we toeristen snel en eenvoudig hiervan gebruik laten maken.”

De app is vanaf vandaag gratis beschikbaar voor Android en iOS. Het aanmaken van een gratis account is nodig om toegang te krijgen tot alle onderdelen. Op deze pagina is tevens een introductie video te vinden.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten