Dit zijn de nieuwste UNESCO-werelderfgoedlocaties

Dit zijn de nieuwste UNESCO-werelderfgoedlocaties

Inhoudsopgave

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) heeft dit jaar 21 nieuwe werelderfgoedlocaties aangewezen: drie op het gebied van natuur en achttien op het gebied van cultuur.

Om dit nieuwe culturele en natuurlijke werelderfgoed extra in het zonnetje te zetten, heeft Booking.com een aantal van de mooiste nieuwe locaties geselecteerd. Ondanks dat sommige daarvan in verre uithoeken liggen, is Booking.com er toch in geslaagd om een paar geweldige accommodaties in de buurt te vinden.

Nationaal Park Los Alerces (Argentinië)
Nationaal Park Los Alerces ligt in het Andesgebergte, in de Argentijnse provincie Chubut. Het is een van de drie natuurgebieden die dit jaar aan de werelderfgoedlijst van de UNESCO zijn toegevoegd. Het park dankt zijn naam aan de vele fitzroya’s (reusachtige cipressen, Spaans: ‘alerces’) die hier groeien. Naast de uitgestrekte bossen vind je hier bergweiden, meren en heldere rivieren. Het park biedt bescherming aan een aantal bedreigde diersoorten, zoals de zuidelijke rivierotter, de Chileense huemul (een hertensoort) en de zuidelijke poedoe, een zeldzaam dwerghert.

Waar verblijven: Laguna Larga Lodge – Lago Futalaufquen

Tempelgebied van Sambor Prei Kuk, Archeologische Site van het Oude Ishanapura (Cambodja)
Isanapura was de hoofdstad van het Chenla-imperium, dat zijn bloeitijd kende in de late 6e en vroege 7e eeuw. De ruïnes van tientallen tempels en andere gebouwen kunnen vandaag de dag nog steeds worden bewonderd op de archeologische site Sambor Prei Kuk, in de provincie Kompong Thom. De architectuur en kunst die hier tot ontwikkeling kwamen, vormden het fundament van de unieke Khmer-stijl van de Angkor-periode. Het hoogtepunt zijn de unieke octagonale tempels en de prachtig versierde zuilen, lateien en frontons.

Waar verblijven: Sambor Village Hotel – Kompong Thom

Gulangyu, een Historische Internationale Concessie (China)
Gulangyu is een klein eiland in de monding van de rivier de Chiu-lung, aan de kust bij Xiamen. Toen in 1842 de haven van Xiamen werd geopend voor de internationale handel, kwamen er veel buitenlanders naar Gulangyu. In 1903 werd het zelfs een internationale concessie. De culturele wisselwerking tussen westerse en Chinese stijlen is zichtbaar in de uitzonderlijke architectuur van het eiland, bijvoorbeeld in de Amoy Deco-stijl. Gulangyu is een populaire toeristische attractie, met meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar. Het is een auto- en fietsvrij eiland en je kunt er per veerboot vanuit het centrum van Xiamen in vijf minuten komen.

Haoyue Park Zheng Chenggong standbeeld op Gulangyu

Waar verblijven: Flower Yard Inn Xiamen Gulangyu Anhai Garden Branch

Taputapuātea (Frans Polynesië)
Taputapuātea is een gemeente in Frans-Polynesië, op het eiland Ra’iatea. Het wordt gezien als het hart van de ‘Polynesische driehoek’ en wordt gevormd door Avera, Puohine en Opoa. In Opoa kun je de ‘marae’ bewonderen, gemeenschapsplaatsen met een heilig karakter, waar het Ma’ohi-volk zijn ceremoniële, politieke en funeraire rituelen hield. Het centrum dateert rond het jaar 1000 en werd in 1994 gerestaureerd. Het bestaat uit een grote, geplaveide binnenplaats met uitzicht op zee, een forse, rechtopstaande steen en verschillende tiki’s. Het is een van de grootste en belangrijkste ‘marae’ ter wereld.

Waar verblijven: Fare Oviri Lodge – Opoa

Kathedraal en Klooster van Assumptie in het eilandstadje Svijazjsk (Rusland)
Svijazjsk is een stad op een eilandje in de Republiek Tatarstan, in de Russische Federatie. De stad werd in 1551 door Ivan de Verschrikkelijke gesticht, als buitenpost ten gunste van zijn verovering van het Kanaat van Kazan. Het was destijds geen eiland, maar na het ontstaan van het stuwmeer van Koejbisjev (tegenwoordig Samara) kwam het land rondom de stad onder water te staan. Er is echter nog steeds een weg die Svijazjsk met het vasteland verbindt. Op het eiland kun je het klooster en de kathedraal van Assumptie bewonderen, beide daterend uit de 16e eeuw. In de kathedraal zijn de originele fresco’s bewaard gebleven en je kunt er zeer zeldzame voorbeelden van Oosters-Orthodoxe muurschilderingen zien.

Waar verblijven: Hotel Complex Dejavu – Innopolis

ǂKhomani Cultural Landscape (Zuid-Afrika)
Het ǂKhomani Cultural Landscape ligt in de Kalahari-woestijn in Zuid-Afrika, op de grens met Namibië en Botswana. Het nomadische ǂKhomani San-volk wordt gezien als de eerste bewoners van Zuid-Afrika. Ze hebben geleerd hoe ze zich aan de moeilijke omstandigheden van de woestijn moeten aanpassen. Je kunt het Kalahari Gemsbok National Park bezoeken als je een indruk wilt krijgen van het ǂKhomani Cultural Landscape.

Waar verblijven: Xaus Lodge – Kgalagadi Transfrontier Park

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten