Kamperen: ga nooit meer onvoorbereid op pad

Nooit meer onvoorbereid kamperen

Inhoudsopgave

Op vakantie met de caravan of aanhangwagen kan een hele onderneming zijn. Er moet aan alles gedacht worden, want er is niets zo vervelend dan je vakantie beginnen met bijvoorbeeld kapotte apparatuur. Wij willen je hier graag bij helpen! Daarom tien tips voor een goed voorbereide en leuke kampeervakantie.

1. Oefen voor vertrek hoe je achteruit moet rijden met de caravan of aanhangwagen en je tent moet zetten (en afbreken) voor een vlotte aankomst en vertrek.

2. Test je apparatuur, inclusief gasstel en lichten. Als je bijvoorbeeld gereedschap mist, is het beter daar thuis nog achter te komen.

3. Stel een overzichtelijke checklist samen met alles wat je mee wilt nemen.

4. Berg nooit een gasfles in je caravan of tent op, maar kies voor een donkere en koele plaats.

5. Neem een brandblusser mee aan boord van je caravan.

6. Draag een reddingsvest als je gaat vissen, varen en andere activiteiten aan of op het water gaat ondernemen.

7. Leg een deurmat voor de ingang van je caravan neer, om te voorkomen dat er zand en viezigheid je verblijf in komt.

8. Sla je eten op in containers en koelers, buiten je verblijf. Zo trek je ‘s nachts geen ongewenste dieren aan. Doe ook de rits van je tent dicht om insecten ‘buiten de deur’ te houden.

9. Doe een gloeistaaf in een flesje water voor een gezellig potje bowlen of geef ze aan de kids, zodat je ze ‘s avonds bij een meertje goed kunt zien.

10. Koester herinneringen door van elke kampeervakantie een voorwerp met een bijzonder verhaal te bewaren.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten