Noord-Spanje en haar 5 verborgen plekken

Noord-Spanje en haar verborgen plekken

Inhoudsopgave

Bij Spanje denk je vaak aan Barcelona, Sevilla, Valencia en andere bekende steden. Wat de toeristen overslaan, zijn de 5 verborgen plekken van Noord-Spanje. Hier vind je veel natuurgebieden en monumenten die nog niet iedereen heeft ontdekt. Huur een auto en rij langs alle parels die het noorden te bieden heeft.

1. Lagos de Covadonga

Een van de mooiste natuurparken in Noord-Spanje is toch wel het nationaal park Picos de Europa, waar je Lagos van Covadonga vindt. Deze gletsjermeren zitten op een hoogte vanaf 956 meter en zijn via meerdere routes te bereiken. De mooiste route is via het dorpje Covadonga, waar je naast een oude roze kerk een heilige verborgen kerk in een grot kan bezoeken. Onderaan de grot zit een magische fontein waarvan men gelooft dat, als je van al de zeven fonteinen een slok water neemt, je hetzelfde jaar gaat trouwen. Via het dorpje rijd je omhoog naar Lagos de Covadonga. Vlakbij de meren kan je parkeren en vanuit daar heb je verschillende wandelroutes langs de enorme meren en bergen. Terwijl je daar loopt, voelt het alsof je in een sprookje zit.

Lakes of Covandonga in het nationaal park
Lakes of Covandonga

2. San Juan de Gatzelugatxe

De absolute must-see van het Baskenland in het noorden van Spanje is San Juan de Gatzelugatxe. Dit kerkje is vooral bekend van de serie Games of Thrones, maar is het ook zeker ook waard om te bezoeken als je de serie niet hebt gekeken. Op de top van het rotsachtig eiland vind je een kleine kerk. Door het beklimmen van 241 traptreden kom je hier terecht. Vergeet niet drie maal te luiden aan de kerkklok, want dit brengt geluk! Buiten het hoogseizoen kan je dit monument bezoeken zonder vooraf te reserveren.

San Juan de Gatzelugatxe, het rotseneiland in het Baskenland
San Juan de Gatzelugatxe

3. Bosque de Oma

In Kortezubi heb je Bosque de Oma, oftwel het Oma Forest. Dit is een beschilderd bos in het Baskenland waardoor het landschap veranderd in kunst. Het openluchtmuseum in het noorden van Spanje is gratis te vinden in het bos waar je rustig kan wandelen. Door wat dieper naar beneden te wandelen, kom je uit op de bomen die beschilderd zijn met verschillende vormen waardoor er diepte wordt gecreëerd.

Bosque de Oma, het beschilder bos
Bosque de Oma

4. Urederra

Een van de grootste evenementen in Noord-Spanje is het stierenvechten in Pamplona. Maak een uitstapje naar  het natuurpark Urbasa-Andía waar je binnen 50 minuten bent. Hier is Urederra te vinden, waar je een wandeling van 2,5 uur kan maken. Wandel langs verschillende watervallen en bewonder de blauwe meren die hieruit voortkomen. De natuur is op haar mooist rondom maart, waarbij de zon schijnt maar het nog herfst lijkt.

Watervallen en blauwe meren in Urederra
Urederra

5. Bardenas Reales

Een onbewoond en ruig natuurgebied in het noorden van Spanje is Bardenas Reales. Dit woestijnachtige gebied bestaat uit klei, krijt en zandsteen. Hierdoor ontstaan door water en wind allerlei vormen en bergen in verschillende lagen. Wandel, fiets, rijd paard of ga met de auto door het landschap en ontdek alle vormen en bewonder dit mooie plekje.

Bardenas Reales, een ruig natuurgebied
Bardenas Reales

Een perfecte uitvalbasis om deze plekken te ontdekken, is Bilbao. Deze stad in het Baskenland is een mix van modern en historisch, zoals het Guggenheim museum en de oude stad Casco Viejo. Klaar om een reis te maken naar Noord-Spanje? Boek hier alvast je auto!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten