Noorwegen wil van vervuilende cruiseschepen af

Noorwegen wil van vervuilende cruiseschepen af

Inhoudsopgave

Noorwegen overweegt vijf populaire fjorden te sluiten om cruiseschepen te weren die niet aan de laatste milieueisen voldoen. Dat zou betekenen dat de helft van de schepen vanaf 2019 geen toegang meer tot de fjorden krijgt.

Sommige rederijen zullen andere cruiseschepen moeten inzetten om in de fjord te kunnen blijven varen, zegt de Noorse milieuminister Vidar Helgesen.

De nieuwe regeling zou eind 2018 moeten ingaan. Het doel van de maatregel is de uitstoot van schadelijke stoffen tegen te gaan en het lozen van toiletafval te verbieden.

De maatregel betreft de beroemde Geirangerfjord, de Aurlandsfjord, de Nærøyfjord, de Synnulvsfjord en de Tafjord. Volgens de minister is de helft van de cruiseschepen die in de Noorse fjorden varen, gebouwd voor het jaar 2000. Deze voldoen volgens hem niet aan de nieuwe milieueisen. Dus zullen rederijen in de fjorden andere schepen moeten inzetten die wel aan de eisen voldoen.

De Noorse fjorden zijn een populaire bestemming voor cruises en trekken elk jaar duizenden toeristen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten