Ontdek Cuba met een cruise

Ontdek Cuba met een cruise

Inhoudsopgave

Cuba is booming! Dit merkt Regent Seven Seas Cruises ook op, daarom zal Seven Seas Mariner van 22 oktober tot en met 1 november 2019 Cuba gaan ontdekken. De cruise is inclusief een volledige dag en avond in Havana en overnachtingen in Santiago de Cuba en Cienfuegos. Tijdens de cruise kan je de volgende bestemmingen ontdekken:

Havana. Gasten krijgen de kans om het echte Havana overdag én ’s avonds te zien door middel van OFAC-compliant tours. Ze krijgen de kans om door Havana’s gezellige straatjes te lopen, authentieke Cubaanse sigaren te kopen, te slenteren door de iconische Malecón, een foto te maken van een Cadillac uit de jaren 50 of een Mojito te bestellen aan Hemingway’s favoriete bar, El Floridita en daarna de avond door te brengen in een salsaclub. Regent Seven Seas Cruises heeft de exclusieve rechten voor privébezoeken aan de Fabrica de Arte Cubano, buiten bedrijfsuren. Dit is een unieke kunst -en fotografiegalerie, cultureel centrum, dansruimte en bioscoop. Na een bezoek aan de galerie en andere ruimten met een gespecialiseerde gids kunnen gasten de kunstenaars ontmoeten die momenteel worden tentoongesteld.

Santíago de Cuba. Santiago is opgericht in 1514 en functioneerde als de hoofdstad van Cuba voor bijna 100 jaar voordat de Spanjaarden in 1607 besloten om Havana de hoofdstad te maken. Tegenwoordig is dit tropische en energieke culturele epicentrum Cuba’s een-na-grootste stad en speelt het een belangrijke rol in de evolutie van Cubaanse muziek, literatuur en architectuur. Naast Regent’s OFAC-compliant tours krijgen bezoekers de kans om de Castillo de San Pedro de la Roca en de Cementerio Santa Ifigenia te bezoeken, waar de Cubaanse held José Marti en Emilio Bacardi Moreau van de beroemde rum dynastie zijn begraven. Gasten kunnen genieten van het ritme en de energie van live muziekoptredens in de baanbrekende Iris Jazz Club, een van de weinige plaatsen in Santiago de Cuba die alleen jazz speelt.

Cienfuegos. Cienfuegos is te vinden langs de zuidkust van Cuba. Het is een historische en betoverende bestemming met Spaanse koloniale gebouwen met een vleugje Franse sierlijkheid. Dit is één van de vele redenen waarom het centrum benoemd is tot een UNESCO werelderfgoed. Bezoekers kunnen de lange promenades langs de kust bewandelen en zich vermengen met de lokale bevolking onder de palmbomen die zwieren in het warme briesje. Naast een tour door de Anastasio Carden tabakfabriek en andere Regent OFAC-compliant tours krijgen gasten ook de kans om de koloniale binnenstad te zien onder leiding van een gids. Hier zijn architectonische schatten te zien, zoals de Arch of Triumph en de Casa del Fundador. Ook vind je hier het grote Tomás Terry Theater met uitzicht op het Jose Martí Park, een rustige stedelijke omgeving vernoemd naar de Cubaanse nationale held.

Seven Seas Voyager vaart in maart 2019 ook naar Isla de la Juventud. Er wordt gezegd dat het mythische ‘Eiland der Jeugdigheid’ inspiratie was voor de films Treasure Island en Peter Pan. Terwijl het ooit bewoond was door piraten, inheemse bevolkingen en de spitssnuitkrokodil staat op Cuba’s een-na-grootste eiland nu het historische Presidio Modelo. Dit was een gevangenis die Fidel en Raúl Castro gevangen hield voordat de Cubaanse Revolutie plaatsvond. Presidio Modelo is nu een museum met een selectie aan cultureel belangrijke stukken. Het prachtige eiland is een fascinerende halte voor bezoekers om de Caribische natie te ervaren.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten