Ontdek het nog onbekende Noord-Macedonië

Ontdek de prachtige stad Ohrid

Inhoudsopgave

Een nog onbekende vakantiebestemming voor velen is Noord-Macedonië. In 1991 werd het vrij jonge land onafhankelijk verklaard en de laatste jaren ontpopt het zich tot een toeristische bestemming. Dit schitterende land is een veelzijdige vakantiebestemming. Laat je verrassen in Noord-Macedonië door de gastvrije mensen, de prachtige natuur en het adembenemende land.

Skopje, Ohrid en Bitola: de leukste steden van Noord-Macedonië

In het noorden van het land ligt de hoofdstad én de grootste stad van Noord-Macedonië: Skopje. In de stad vind je de Oude Bazaar van Skopje wat na Istanbul de grootste Oude Bazaar is van de Balkan. Slenter door de smalle steegjes, bekijk prachtige moskeeën en bezoek een aantal musea. Pak ook de kabelbaan naar de top van de berg de Vodno, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad! In het zuiden van het land vind je de prachtige stad Ohrid. De stad is de perfecte uitvalsbasis om de rest van de omgeving te ontdekken. In Ohrid zelf vind je het Samuel Fortress, het amfitheater van Ohrid en heel veel kerken. Een bijzonder weetje over Ohrid is dat er voor elke dag van het jaar een kerk is gebouwd. Hierdoor staan er 365 kerken in de stad! Meer toe aan gezelligheid? Bezoek dan Bitola. Het is een stad waar je duidelijk nog de Turkse invloeden kunt zien. Bitola bestaat uit gezellige koffietentjes, knusse straatjes en drukke pleinen met prachtige moskeeën. Sla het Heraclea Lyncestis niet over. Dit was vroeger een Romeinse stad en tegenwoordig zijn hier mooie ruïnes te vinden van onder andere een oud amfitheater.

Bezoek de prachtige stad Skopje
Skopje

Zwem in twee prachtige meren

Een van de bekendste meren van Noord-Macedonië is het Meer van Ohrid. Het meer is ongeveer vijf miljoen jaar geleden ontstaan en daarmee een van de oudste ter wereld. Daarnaast is het ook een van de diepste meren van Europa en ook wel een van de mooiste. In het heldere water vind je meer dan 200 plant- en diersoorten. Het is dan ook leuk om de onderwaterwereld te ontdekken door te gaan snorkelen of duiken. Rij ook de omgeving af, waar je onder andere het Klooster van St. Naum. Het klooster gebouwd in de tiende eeuw ligt op een heuvel waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het Meer van Ohrid. Vlakbij het klooster vind je de Bay of Bones, een openluchtmuseum. Een klein paaldorp is hier nagebouwd. Waan je even in de prehistorie wanneer je wandelt door dit bijzondere museum. Wil je even aan de drukte ontsnappen? Ga dan naar het Meer Prespa. Hier vind je kleine zandstrandjes waar je helemaal tot rust kunt komen. Tip: ga de groene heuvels in rondom het Meer Prespa. Hier kun je fantastische wandelingen maken of fietsen. Vergeet ook niet om naar de Golem Grad te varen. Dit is het enige eiland van Noord-Macedonië waar je de ruïnes van een kerk vindt én overblijfselen van Romeinse villa’s.

De Jovan Kaneo kerk aan het Meer van Ohrid
De Jovan Kaneo kerk aan het Meer van Ohrid

Ontdek de adembenemende natuur van het land

Vlakbij de steden en meren vind je natuurparken en kloven. Zo ben je in 20 minuten rijden vanuit Skopje bij de Matka kloof. De rivierkloof wordt gevormd door de Treske rivier, die aan beide kanten allerlei rotsformaties heeft van enorme hoogtes. De rivier komt uiteindelijk uit in het Matkameer, dat gecreëerd is door de Matkadam. In de omgeving heb je enorm veel flora en fauna en kun je veel diersoorten spotten, waaronder 80 verschillende vlindersoorten. Vlakbij de stad Ohrid vind je het Nationaal Park Galičica. Noord-Macedonië telt in totaal drie nationale parken en dit is er één van. Het park bevindt zich tussen de twee meren, waardoor het gebied erg groen is vol enorme bergen. Begin bij de Magaroberg, waar je vanaf de top een adembenemend uitzicht hebt op het Meer van Ohrid en het Meer Prespa. Vanaf hier heb je mooie wandelroutes die door het hele park gaan. Vanuit Bitola ben je in no time in het Pelister Nationaal Park. Het landschap wordt gekenmerkt door de vele groene bomen, de witte bergtoppen en meerdere blauwe meren. Er is enorm veel bijzondere flora te vinden, waaronder de unieke Molica pijnboom. Dit is een boomsoort die maar op een aantal plekken te vinden is. De boom is niet te missen door de lengte tussen de 700 en 2200 meter. Genoeg te ontdekken in het land!

Ontdek de prachtige Matka Kloof
Matka kloof
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten