Ontdek La Palma: meer dan een eiland alleen

Ontdek La Palma: meer dan een eiland alleen

Inhoudsopgave

La Palma is meer dan een zonbestemming alleen. De diversiteit en de pure, ongerepte natuur maken dit een interessant eiland om te bezoeken. Maar niet alleen de natuur op het eiland is de reis waard. De keuken, het erfgoed, de feesten, de charmante wandelpaden, de outdoor activiteiten en het dagelijkse leven hebben het Canarische eiland veranderd in meer dan een eiland alleen.

Actief
Het eiland biedt tal van recreatieve activiteiten en avontuur in elke hoek. Wandelen, mountainbiken, duiken, paragliden, boottochten en nog veel meer. Op dit eiland, is alles mogelijk. Ook niet onbelangrijk, het is een paradijs voor wandelaars. Meer dan 1000 kilometer aan goed geplaatste wandelpaden wachten op je. De lokale keuken is een vermelding waard. Heerlijke kazen, wijnen, groenten en fruit. Alles wat je nodig hebt om het eiland te ervaren.

Geschiedenis & architectuur
Ontdek de geschiedenis tijdens een wandeling. Wandel rond La Palma en je zult voelen hoe de gebouwen en straten geschiedenis uitademen. Zowel de religieuze als seculiere architectuur toont de invloeden van verschillende culturen op het eiland, die het ‘mooie eiland’ verrijken en het maken tot het eiland dat we vandaag kennen. Herenhuizen met centrale binnenplaatsen, houten balkons, kerken van vulkanische stenen, waardevolle altaarstukken of plafonds in Mudejar-stijl, zijn​ stille getuigen van een roemrijk verleden. De Vlaamse kunst op het eiland verdient een speciale vermelding, omdat het beschikt over een aantal zeer waardevolle stukken.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten