Ook Australië controleert strenger op vluchten Midden-Oosten

Ook Australië strenger controleren op passagiers die aankomen op vluchten vanuit het Midden-Oosten. Het gaat om airports Dubai, Doha en Abu Dhabi.

Inhoudsopgave

Naast Groot-Brittannië en de VS, gaat ook Australië strenger controleren bij passagiers die aankomen op vluchten vanuit het Midden-Oosten. Het gaat om de airports van Dubai, Doha en  Abu Dhabi, aldus het Australische ABC News.

Niet verboden
Het wordt reizigers niet verboden gebruik te maken van elektronische apparatuur. Wel moeten passagiers op de betreffende vluchten rekenen op extra onaangekondigde controles. Hierbij wordt apparatuur zoals laptops en tablets willekeurig gescreend door middel van een explosieven detectiesysteem. Daarnaast volgt extra onderzoek naar mogelijke explosieven.

Geen dreiging
Darren Chester, minister van Infrastructuur, meldt dat er geen specifieke dreiging voor Australië geldt. De minister verklaart dat de extra controles dienen als voorzorgsmaatregel.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten