Video: op afspraak door de beveiliging op Schiphol

Video: op afspraak door de beveiliging op Schiphol

Inhoudsopgave

Schiphol Airport houdt komende weken een proef waarbij reizigers op afspraak door de beveiliging kunnen. Dankzij de zogenaamde Personal Security Pass zou je niet in een lange rij hoeven te staan. Op deze manier wil de luchthaven mensen de garantie bieden dat ze hun vlucht halen.

Wie gebruik wil maakt van de dienst, reserveert een tijdvak van vijftien minuten waarin ze door de beveiliging heen mogen. Reizigers kunnen tot 11 december een tijdstip reserveren bij de beveiliging. Hiervoor moeten ze wel aan strikte eisen voldoen: de vlucht moet naar een Schengenland en wel tussen 10.00 en 10.30 uur. Reserveren is gratis en kan via de app of website vanaf vier dagen voor de vlucht.

Tijdens de proefperiode kunnen iedere vijftien minuten dertig passagiers door de Personal Security Pass-doorgang. Per dag zijn ruim 400 plekken beschikbaar. Blijkt de proef een succes, dan wordt het systeem permanent ingevoerd.

In de video hieronder zie je hoe je de dienst gebruikt.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten