Pamplona: een verrassende stedentrip in Spanje

De verrassende stad Pamplona

Inhoudsopgave

Bij een stedentrip naar Spanje denkt men aan steden als Madrid, Sevilla en Valencia, maar als je op zoek bent naar een verrassende stad, ga dan naar Pamplona. Pamplona is een kleurrijke en levendige stad in het noorden van Spanje en perfect voor een citytrip of als stop voor je rondreis. Hier hoef jij je niet te vervelen met deze tips. #voorstraks

Wandelen door het historische centrum

Net als veel andere steden heeft ook Pamplona een stadscentrum waar je de lokale bevolking kunt vinden. In Pamplona heet het historische centrum Casco Viejo, net als in Bilbao. In Pamplona is Casco Viejo de gezelligste wijk van de stad waar in het weekend de kroegen en terrassen vol zitten. Het historische centrum bestaat uit smalle steegjes met kleurrijke huizen, winkels, bijzondere monumenten en kerken en drukke pleintjes en is makkelijk te voet te verkennen.

Plaza del Castillo: het middelpunt van Casco Viejo

Het belangrijkste plein in het centrum van de stad is het Plaza del Castillo. Het is het hart van Pamplona en één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het plein wordt omringd door gezellige barretjes waar de locals graag biertjes drinken. Tip: ga voordat de eerste zonnestralen op het terras zitten. Zo heb je een heerlijk plekje waar je kunt genieten van pinchos en bier voordat het vol zit!

Het gezellige plein Plaza del Castillo
Plaza del Castillo

Bezoek Plaza de Toros

Veel mensen zullen bij de stad Pamplona denken aan stierenvechten. De stad is immers één van de steden met de grootste arena’s én een drukbezochte festival. ‘Las fiestas de San Fermín’ is een veelbesproken festival, omdat het in de periode van het stierenrennen gebeurd. Hoewel het niet een favoriete traditie is van velen, is het altijd goed om lokale tradities te leren kennen. Zo kun je de Plaza de Toros bezoeken. Hier krijg je een tour waarbij alles wordt verteld over de traditie en het festival.

Proef de lekkerste pinchos

Net als in het Baskenland draait het in Pamplona om lekker eten en dan vooral pinchos. Hoewel ze in het Baskenland pintxos schrijven, wordt het in de rest van Spanje pinchos genoemd. Het stukje stokbrood met allerlei soorten beleg erop blijft een favoriet onder de locals en toeristen. In het historische centrum vind je tientallen barretjes waar je de lekkerste pinchos kunt proberen onder genot van een drankje.

Ontdek de omgeving van Pamplona

Rondom Pamplona heb je nog veel verrassende plekken die je moet ontdekken. Zo rijd je binnen een uur naar het natuurpark Urbasa-Andiá. Hier vind je de rivier Urederra, waar je prachtige watervallen en blauwe meren vindt. Vlakbij Pamplona vind je ook Bardenas Reales, een onbewoond en ruig natuurgebied. Wandel, fiets of ga met de auto door het landschap en ontdek dit mooie plekje.

Ontdek de omgeving van Pamplona
Urederra
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten