Parijs verliest aan populariteit onder Nederlanders

Parijs verliest aan populariteit

Inhoudsopgave

Parijs, de Franse hoofdstad, is minder populair onder de Nederlander, blijkt uit cijfers van het CBS. Het aantal vakanties van Nederlanders in Parijs is sinds 10 jaar nog niet laag zo geweest als het aantal in 2016. Afgelopen jaar spendeerden Nederlanders ruim 400.000 vakanties in de stad van de liefde. Dit is zo’n 18 procent minder dan tien jaar geleden.

Londen en Berlijn in de plus
Dit in tegenstelling tot de vakanties die Nederlandse toeristen namen in de Berlijn en Londen. Vergeleken met tien jaar terug steeg het aantal Nederlandse reizigers dat vakantie vierde in Berlijn met 5 procent. Het aantal vakanties naar Londen nam toe met 47 procent, voor de Franse hoofdstad Parijs is dit 18 procent.

Parijs nog altijd nummer 1
Desondanks blijft Parijs nog altijd de populairste vakantiehoofdstad onder de Nederlandse reizigers. Dit blijkt uit een CBS onderzoek naar de drie meest geliefde buitenlandse hoofdsteden.

Wanneer gekeken wordt naar de reisbestedingen, blijkt Londen de meest relevante stad. Uit onderzoek blijkt dat de Nederlander meer besteedt op vakantie in Londen dan in de Franse hoofdstad.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten