Parkeerprijzen Nederlandse vliegvelden gestegen

Inhoudsopgave

Parkeerprijzen op Nederlandse luchthavens worden ieder jaar hogere, zo blijkt uit onderzoek van reiswebsite Vliegveldinfo.nl. Een week lang parkeren op de voordeligste parking van één van de vijf Nederlandse vliegvelden kost tegenwoordig gemiddeld € 64, ten opzichte van € 59 in de herfst van 2012 (+8%).

De prijsverschillen tussen vliegvelden zijn groot: regionale vliegvelden worden goedkoper, grote luchthavens duurder. Op Amsterdam Airport Schiphol en Eindhoven Airport, met afstand de grootste Nederlandse luchthavens, betalen reizigers voor een week parkeren respectievelijk 19 procent en 34 procent meer dan vijf jaar geleden. In buurlanden België en Duitsland stegen de gemiddelde parkeertarieven nog sterker dan in Nederland. Om kosten te besparen op grote vliegvelden is een online reservering noodzakelijk.

Regionale luchthavens
In tegenstelling tot de grote vliegvelden zijn de parkeerkosten op regionale luchthavens niet gestegen. Parkeren op Groningen Airport Eelde (-10%) en Maastricht Aachen Airport (-8%) is tegenwoordig zelfs goedkoper dan vijf jaar geleden. Hier is een opvallend verschil te zien met de grote luchthavens in Nederland: Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport zagen het aantal passagiers dalen in de afgelopen jaren. Rotterdam The Hague Airport vertoont weinig prijsverschil, de stijging van 5 procent voor 7 dagen parkeren is bijna gelijk aan het Nederlandse gemiddelde.

Je kunt het hele onderzoek via deze link lezen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten