Beleef Zuid-Polen tijdens een zorgeloze autorondreis

Beleef Zuid-Polen tijdens een zorgeloze autorondreis

Inhoudsopgave

Een cultureel bezoek aan steden zoals Krakau en Wroclaw en genieten van de prachtige natuurlandschappen van de Hoge Tatra. Deze geweldige combinatie kun je zelf ervaren tijdens een autorondreis door Zuid- en West Polen.

Een autorondreis is een prachtige manier om het land te verkennen. De hotels en routes zijn al voor je uitgezocht, zodat je heerlijk kunt genieten van al het moois dat Polen te bieden heeft. Tijdens deze reis breng je een bezoek aan Krakau, Zakopane, Czestochowa en Wroclaw.

Krakau
Het oude centrum van Krakau behoort tot het Werelderfgoed van Unesco. Het centrale marktplein, de Rynek Glówny, is het grootste plein van heel Europa. Er is veel te beleven in de stad, maak een wandeltour door het oude centrum van de stad, neem plaats op een terrasje op het centrale marktplein om even uit te rusten of bewonder kunstwerken in de gotische Mariakerk uit de 15e eeuw.

De bezienswaardigheden in Krakau, zoals de iconische Koninklijke burcht van Wawel met het paleis, de kathedralen en de drakengrot mogen niet ontbreken tijdens een bezoek aan deze stad. Wanneer je geïnteresseerd bent in de Joodse cultuur is een bezoek aan de Joodse wijk Kazimierz, waar je onder andere een bezoek kunt brengen aan het museum over Oscar Schindler, een echte must. Optioneel tijdens het verblijf in Krakau is een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijnen en Auschwitz Birkenau. Beide excursies zijn mogelijk onder begeleiding van een Nederlandstalige gids.

Zoutmijnen
De zoutmijn van Wieliczka behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO en is een van de oudste nog inwerking zijnde mijnen van de wereld. Het winnen van zout in de mijnen wordt al honderden jaren uitgevoerd, in het jaar 1044 was dit namelijk al voor het eerst vermeld. In totaal zijn de gangen in de zoutmijnen 300 kilometer lang en bereiken op sommige plekken een diepte van 327 meter.

Geschiedenis
Auschwitz is de plek waar de grootste massamoord in de geschiedenis van de mensheid heeft plaats gevonden. Auschwitz Birkenau is het grootste vernietigingskamp uit zijner tijd en geldt daarom als Holocaust symbool. Het Auschwitz Birkenau complex bestond uit drie hoofdkampen: Auschwitz I – het administratief centrum, Auschwitz II (Birkenau) – het vernietigingskamp, en Auschwitz III (Monowitz) – het werk kamp. Een bezoek aan het kamp in Auschwitz en Birkenau is onder begeleiding van een Engelstalige gids en duurt circa 3 tot 4 uur. Na afloop van de excursie heb je een beter beeld van de verschrikkelijke gebeurtenissen in de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Zakopane & Czestochowa
Het schilderachtige stadje, Zakopane, heeft een ideale ligging aan de voet van het Tatra gebergte. Zakopane heeft veel te bieden. In de winter is Zakopane perfect om te leren skiën of snowboarden. In de zomer is het bij uitstek geschikt voor bergwandelingen, mountainbiken, wildwatervaren en paardrijden. Czestochowa is vooral beroemd als bedevaartsoord, vanwege het Paulinerklooster op de Jasna Góra. De zwarte Madonna wordt al eeuwenlang vereerd in Czestochowa.

Venetië van Polen
Wroclaw is in 2016 uitgeroepen tot de Europese Culturele hoofdstad. Wroclaw wordt ook wel het ‘Venetië van Polen’ genoemd. Het beschikt over een prachtig oud centrum waar je vele gotische gebouwen kunt bewonderen. Ook het middeleeuws Stadhuis op het Oude Marktplein is een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Nationaal Museum van Wroclaw.

Geïnteresseerd in een autorondreis door Polen? Klik hier.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten