Reacties touroperators op aardbeving Kos en Bodrum

Reactie touroperators op aardbeving Kos en Bodrum

Inhoudsopgave

De grootste Nederlandse touroperators hebben inmiddels via Facebook op de aardbeving bij Bodrum en op Kos gereageerd.

TUI Nederland reageerde eerder op de aardbeving met onderstaand bericht op Facebook.
21 juli, 07.00 uur – Aardbeving Kos en Bodrum. Het is inmiddels licht geworden en er is meer zicht op de schade van de aardbeving. In Bodrum en Marmaris zijn mensen erg geschrokken, er worden vooralsnog geen gewonden gemeld. Er is lichte schade aan gebouwen, een kleine vloedgolf heeft wel straten heeft laten onderlopen maar er lijkt beperkte schade. Op Kos is de schade groter en vooral het oude centrum van Kos stad lijkt getroffen. Daar waren vannacht nog veel mensen op straat in het uitgaansgebied. Het is nog niet duidelijk of er Nederlandse reizigers onder de gewonden zijn. Onze reisleiding gaat op dit moment langs alle hotels op Kos en op Rhodos om zeker te stellen dat iedereen veilig is. Vele gasten hebben de nacht buiten doorgebracht in verband met de naschokken. Het Griekse telefoonnetwerk is nog buiten werking, maar reizigers met een Nederlandse mobiel zijn bereikbaar. Dit is wat wij op dit moment kunnen melden, nieuwe updates plaatsen wij zodra er meer bekend is. We hebben een apart telefoonnummer opengesteld wanneer u nog andere vragen heeft 070-3071111 (vanaf 08.00 uur)

Neckermann schrijft op Facebook:
‘Afgelopen nacht heeft er een aardbeving van 6,7 op de schaal van Richter voor de kust bij Kos en Bodrum plaatsgevonden. Dit veroorzaakte tevens een kleine vloedgolf op het eiland Kos.
Ons team ter plaatse meldt dat veel mensen zijn wakker geschrokken en dat er schade is ontstaan aan gebouwen. Onze medewerkers ter plaatse maken op dit moment een inventarisatie en houden ons op de hoogte. De luchthaven van Kos is inmiddels weer geopend. Zodra er meer informatie is brengen wij iedereen op de hoogte.’

Corendon laat via Facebook weten:
‘In de afgelopen nacht is er een aardbeving geweest in het gebied tussen Kos en de Turkse kust bij Bodrum en Marmaris. Aan de Turkse kant is lichte schade aan gebouwen, wateroverlast en zijn mensen erg geschrokken, maar er worden vooralsnog geen gewonden gemeld. Op Kos is de schade groter en vooral het oude centrum van Kos stad lijkt getroffen. Het is nog niet duidelijk of er Nederlandse reizigers of reizigers van Corendon onder de gewonden zijn. Onze reisleiding gaat op dit moment langs alle hotels om zeker te stellen dat iedereen veilig is. Nieuwe updates plaatsen wij zodra er meer bekend is.’

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten