Reis naar het andere eind van de wereld

Reis naar het andere eind van de wereld

Inhoudsopgave

Heb je weleens de behoefte om zo ver mogelijk van huis te reizen, maar weet je eigenlijk niet waar je heen zou moeten? Wij hebben het antwoord: de Chathameilanden. De Nieuw-Zeelandse eilandengroep ligt hemelsbreed 19.067 kilometer vanaf Schiphol, hiermee is het de verst weg gelegen bewoonde plek op aarde.

Een vlucht naar deze uithoek van de wereld is een kleine 24 uur. Hoewel de eilandengroep slechts 650 inwoners telt, heeft het een eigen luchtvaartmaatschappij. Air Chathams heeft negen eigen vliegtuigen en brengt je van Chatham Tuuta Airport naar drie bestemmingen binnen Nieuw-Zeeland, allen op minimaal 750 kilometer afstand. De eilanden zijn het oorspronkelijke thuis van de Moriori, een Polynesisch volk dat gemeenschappelijke wortels heeft met de Maori.

Rondreis met camper
Nieuw-Zeeland is een bestemming die tot ieders verbeelding spreekt en die op veel lijstjes staat. Maar waarom? Wat is er zo magisch aan dit voor Nederlandse meest afgelegen land? Het imposante Zuidereiland en het meer tropische Noordereiland zijn beide een feest om doorheen te reizen. Natuurlijk hoor je veel over de prachtige natuur op Nieuw-Zeeland, maar zodra je het in het echt ziet kan je bijna niet geloven dat dit allemaal echt is. De uitzichten overtreffen elke verwachting.

Het land is ontzettend gevarieerd qua landschappen en dat op relatief korte afstanden van elkaar. Landschappen die stuk voor stuk met een huurauto ontdekt kunnen worden. De infrastructuur is goed, overal is informatie over de omgeving verkrijgbaar en de bevolking is vriendelijk en behulpzaam. Het is een fijn land om zonder stress door heen te reizen. De ideale rondreis door Nieuw-Zeeland doe je met een camper die je ophaalt in Auckland om pas twee maanden later weer in te leveren in Christchurch. Op die manier heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil, kan je proberen het goede weer zo goed en zo kwaad als het kan te volgen en overal zo lang verblijven als je zelf wil.

Een leuk route is van Auckland naar Hot Water Beach, naar Waitomo, Rotorua en Lake Taupo. Dan via Wellington naar het Zuidereiland om het Abel Tasman NP te bezoeken, via Nelson Lakes National Park en daarna de kust (inclusief Pancake Rocks) naar Franz Josef en Wanaka en Mount Aspiring National Park. Daarna door naar Queenstown en Glenorchy, naar Doubtful Sound en via Mount Cook en Lake Tekapo naar Christchurch.

Noord
Op het Noordereiland moet je echt naar Coromandel NP, Tuaranga, Rotorua, Taupo, Tongariro NP, Bay of Islands en Paihia. En natuurlijk naar Auckland, dit is een prettige stad om te verblijven met haar highlights: Sky Tower, Ponsonby, Britomart, Silo park, Mount Eden, Mission Bay en Piha. In Coromandel geniet je van het fantastische uitzicht tijdens het maken van een prachtige strandwandeling.

Taupo is een prachtig stadje met veel backpackers en een fijne plek om uit te rusten van alle hikes en het reizen. Tongariro is erg indrukwekkend, je waant je echt in een Lord of the Rings-scene. De Bay of Islands is onder veel reizigers een favoriete spot in het noorden van het eiland. Tropisch en een hele aangename sfeer. Boek er een boottocht en sta oog in oog met wilde dolfijnen. Het water is er prachtig blauw, je kan ernaar blijven kijken. Het is een unieke locatie waar je prachtig kan wandelen, maar ook heerlijk aan het water kan liggen en echt je rust kan pakken.

Emerald Lakes, Tongariro National Park, Nieuw-Zeeland

Zuid
Het Zuidereiland staat bekend om de volgende bestemmingen: Christchurch, Kaikoura, Blenheim, Abel Tasman NL, Picton, Nelson, Westport, Charleston, Greymouth, Franz Josef Glacier, Fox Glacier, Haast, Wanaka, Cardron, Queenstown, Te Anau, Fiordland NP, Invercargill, Bluff, Dunedin, Tekapo en Mount Cook.

Een tip: zorg dat je goede schoenen bij je hebt voor de vele en geweldige wandelingen, prachtige uitzichten, de gletsjer op bij Fox Glacier, wilde zeehonden in Kaikoura, het fantastisch mooie meer in Wanaka, een pup crawl in een sprookjesachtig Queenstown, Mount Cook als reflectie in het Tekapo meer, een bruine kiwivogel in het Abel Tasman Nationaal park en fijne wijntjes drinken uit Marlborough. Wat wil je nog meer?

Een andere aanrader is op eens te gaan kajakken op zee in Abel Tasman, skydiven boven Fox Glacier, cruisen op de Milford Sound, fietsen rond Lake Wanaka, paardrijden bij Lake Tekapo, met een helikopter op de Franz Josef Glacier landen en raften over een wilde rivier tussen Geraldine en Christchurch. Pure belevenissen om nooit meer te vergeten. Veel mensen maken alleen een tussenstop in Wanaka onderweg naar Queenstown, maar het is echt een aanrader om hier wat langer te blijven. De omgeving en het landschap zijn zo ontzettend mooi en rustgevend.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten