Reis het voordeligst met tien tips van WeFlyCheap

Reis het voordeligst met tien tips van WeFlyCheap

Inhoudsopgave

Een reis zo voordelig mogelijk boeken, zonder concessies te doen op bijvoorbeeld de kwaliteit: hoe doe je dat? Weflycheap.nl heeft een aantal gouden tips op een rijtje gezet.

1. Boek je vliegticket niet te vroeg. Gemiddeld genomen zijn vliegtickets zes tot acht weken voor vertrek het goedkoopst. Last minute vliegtickets boeken is vrijwel altijd duurder, behalve bij sommige chartermaatschappijen die graag op het laatste moment hun niet verkochte stoelen willen vullen.

2. Bestemmingen waar veel maatschappijen op vliegen, zoals New York en Bangkok zijn over het algemeen een stuk goedkoper. Paramaribo is door het gebrek aan concurrentie veel duurder.

3. Wie flexibel is, kan veel geld besparen. Zo kan vertrekken op een dag later of eerder tientallen euro’s schelen. Ook het kiezen voor een andere luchthaven, zoals die in Brussel of Eindhoven, kan flink wat extra zakgeld opleveren.

4. Bekijk ook eens of het loont om twee enkeltjes te boeken. Dit kan voordeliger zijn en door de vliegtijden ook zomaar een extra vakantiedag opleveren.

5. Boeken via bijvoorbeeld Booking.com lijkt wellicht voordeliger, maar dat is het niet altijd. De hotels moeten een flink percentage afstaan aan dit soort platforms en verrekenen dat in de prijs. Mail het hotel rechtstreeks en vraag een voorstel. Vaak krijg je dan een mooie korting, omdat dit voor hun voordeliger is dan de commissie die zij anders af moeten dragen.

6. Hotels zijn (over het algemeen goedkoper in het weekend, omdat de zakelijke markt dan stilligt en er kamers leeg staan. Voor vliegtickets geldt het andersom: roadtrippen is dus de ideale oplossing in het weekend!

7. Last minute een hotelkamer boeken scheelt geld in een rustige reisperiode. Boek je New York bijvoorbeeld in februari? Dan kan een hotel op Times Square slechts €100 kosten, terwijl je voor dezelfde kamer in juli zomaar €250 betaald.

8. Betaal met een creditcard. Hierdoor ben je verzekerd tegen extra kosten bij vertraging of bij het kwijtraken van een koffer. Daarnaast spaar je er extra miles mee, die ook weer leuke voordelen kunnen opleveren.

9. Houd error fares (prijsfoutjes van airlines) in de gaten, dat kan heel veel geld schelen.

10. Heb je al een ticket geboekt en wil je die graag kosteloos upgraden naar first class? Bel dan de maatschappij waar jij mee vliegt en vraag naar ‘revenue management’. Je vraagt dan of zij plekken vrijgeven op de eerste klas. De first class-stoelen zijn vaak niet volgeboekt. Als zij jou dus een van deze luxe stoelen bieden, kunnen zij weer een extra economy-stoel verkopen of overboeking voorkomen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten