Reisadvies Canarische Eilanden en Malta aangepast van groen naar geel

Reisadvies canarische eilanden malta

Inhoudsopgave

De reisadviezen voor de Canarische Eilanden en Malta worden aanstaande vrijdag 26 november aangepast van groen naar geel. De eilanden gelden dan als hoogrisicogebieden, dat meldt de ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd op basis van het advies van het RIVM en de lijst met veilige landen van de EU. Vertrek je vanuit één van deze gebieden naar Nederland? Dan heeft dit gevolgen voor je. Reizigers zullen namelijk vanaf aankomende zondag een geldig coronabewijs moeten laten zien.

Heel Spanje nu op geel of oranje

Vanaf vrijdag kleurt heel Spanje nu geel of oranje op kaart. De Canarische Eilanden waren de enige gebieden van Spanje die nog een groene kleurcode waren voorzien. Hierbij geldt er een uitzondering op het eiland La Palma, dat sinds eind september oranje kleurt vanwege de aanhoudende vulkaanuitbarstingen.

Vakantie Canarische Eilanden en Malta nog steeds mogelijk

De Canarische Eilanden hebben vanaf morgen dus een geel reisadvies. Het is nog steeds mogelijk om naar de Canarische Eilanden en Malta af te reizen. Je zult echter wel rekening moeten blijven houden met de plaatselijke maatregelen. Op de Canarische Eilanden is een mondkapje verplicht in alle publieke ruimtes binnen. Hier kun je denken aan hotels, winkels of restaurants (behalve als je aan tafel zit). Het dragen van mondkapjes is buiten niet verplicht, mits je 1,5 meter afstand kunt houden. Op Malta geldt in de openbare binnen- en buitenruimtes een mondkapjesplicht.

Lees hier meer over de coronamaatregelen in Spanje en coronamaatregelen in Malta.

Wil je meer te weten komen over kleurcodes bij reisadviezen? Klik hier voor meer informatie!

Jason Sanches

Jason Sanches

Hoi, ik ben Jason van Voyago. Reizen is veel meer dan alleen op vakantie gaan. Onderweg leer je namelijk ontzettend veel over een cultuur, dorp/stad of het land zelf. Ik vind het heerlijk om onbekende plekken te ontdekken. Huur bijvoorbeeld eens een auto en ontdek elke uithoek van een (ei)land. Je zult ongetwijfeld prachtige uitzichten, idyllische stranden en pittoreske dorpen tegenkomen. Met een auto heb je namelijk zoveel meer vrijheid tijdens jouw reis. Zo haal je ongetwijfeld het meeste uit jouw vakantie. Meer weten? Lees mijn blogs op Voyago!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten