Creëer thuis een vakantiegevoel met deze 10 topfilms

Creëer thuis een vakantiegevoel met deze 10 topfilms

Inhoudsopgave

Hoewel we voorlopig nog wel even thuis zitten, is het niet onmogelijk om te proberen te ontsnappen en een vakantiegevoel te creëren… Met deze gedachte in het achterhoofd heeft Holidu om de beste films op een rij gezet, die je in staat stellen om zo ver mogelijk van huis te ontsnappen.

Om deze classificatie op te stellen werden meer dan honderd films over reizen (of die inspireren om te reizen) bestudeerd. De films moesten voldoen aan een aantal verschillende criteria: het aantal Oscars, de gemiddelde reviews op imdb.com en ten slotte het aantal keren dat de film werd genoemd in de reis filmlijsten.

1. The Lord of the Rings: The Return of the King – 2003

Laten we eerst een reis naar Middle-earth maken en de unieke landschappen van Nieuw-Zeeland ontdekken. Hoewel The Lord of the Rings op het eerste gezicht misschien wat grensverleggend lijkt voor een reis filmlijst, denk je daar zo vast weer anders over. Elk van de drie films stelt ons in staat om niet alleen naar de andere kant van de wereld te reizen met geweldige landschappen, maar ook verder weg, naar de fantastische wereld van J.R.R. Tolkien.

2. Titanic – 1997

Tijd om de opwindende gedachte van je eerste grote reis erop los te laten. De Titanic zorgt er misschien niet voor dat je binnenkort op een Atlantische cruise wilt gaan, maar het is zeker de beste manier om je in te leven in het gevoel als je op het punt staat om aan een grote reis te beginnen. Drieëntwintig jaar na de maak van de Titanic film zijn de reizen misschien anders, maar de sensaties zijn hetzelfde gebleven!

3. Out of Africa – 1985

In de voetsporen van een sterke en onafhankelijke vrouw gaan we op pad om de fantastische landschappen van Kenia te ontdekken. Ongelooflijke beelden die ons meenemen naar onze wilde verlangens van safari’s, ontmoetingen met leeuwen en giraffen! Een verhaal van liefde, verlangen naar vrijheid en emancipatie onder leiding van een jonge Meryl Streep. Ze speelt een jonge vrouw uit Denemarken, dat alles achterlaat om haar man naar Afrika te volgen.

4. Slumdog Millionaire – 2008

Hier worden we meegenomen in een geweldige avontuur van twee broers uit de sloppenwijken van Mumbai op een zoektocht naar liefde en een beter leven… Slumdog Millionaire geeft ons de kans om India te ontdekken vanuit diverse hoeken via de zoektocht van Jamal Malik naar zijn jeugdliefde. Tussen de bruisende stad Bombay, de landelijke landschappen in het hart van India en de bezoeken aan de Taj Mahal, blijven we wanhopig achter met de wil om een reis naar India te boeken om het land zelf te ontdekken, zodra onze lockdown erop zit!

5. Forrest Gump – 1994

En wat een gek leven heeft Forrest geleid! Hij vertelt over zijn avonturen die hij over de hele wereld beleefd, waarbij hij Jenny achternazit en ons meeneemt. Een frisse en andere kijk op het leven, een ontroerend verhaal van een jongen anders dan alle andere. Van Vietnam tot het doorkruisen van de Verenigde Staten. Alles achterlaten en beginnen met rennen, aan het einde van de weg, de straat, de laan, de stad, doorgaan en nog verder zonder achterom te kijken! Het zat je aan het dromen, nietwaar?

Creëer thuis een vakantiegevoel met deze 10 topfilms

6. Raiders of the Lost Ark – 1981

Zet je schrap, we gaan op avontuur in de voetsporen van de enige echte Indiana Jones! Om te ontsnappen naar verre landen is er niets beter dan de oneindige avonturen te volgen die hij tijdens zijn missie tegenkomt. In één enkele film slaagt hij erin de liefde van zijn leven te vinden in Peru, een mystiek voorwerp op te graven dat verborgen ligt in de verloren stad Tanis, Egypte, het te laten stelen en opgesloten te worden door de nazi’s, te ontsnappen, het voorwerp terug te vinden en de wereld te redden! Wat een held!

7. Dances with the Wolves – 1990

We laten ons volledige onderdompelen in een snel bewegend Amerika. Als culturele en etnische confrontatie neemt John Darbard ons mee op een reis terug in de tijd gedurende een meer dan drie uur durende film. Hij laat ons de meest ongelofelijke landschappen van het Far West en het Grand Teton National Park zien, waar hij bevriend raakt met de Sioux indianen stam. Adembenemende panorama’s van nog onbevlekte gebieden, dit is de geschiedenis van Amerika voor de Verenigde Staten. Als dat geen vakantiegevoel is…

8. Inception – 2010

De jongste film in deze ranking is een fascinerende fictie met een onzeker einde dat een andere reis voorstelt, een reis die slechts de grenzen van de verbeelding kent! Ontsnap aan dromen, dromen die zo echt zijn dat je niet weet dat ze nep zijn tot je wakker wordt. Ontdek Parijs, Los Angeles, Marokko, Japan… En jij? Waar ga je heen in je dromen?

9. Doctor Zhivago – 1965

Een reis terug naar een tijd die wat minder mooi is, in een periode dat je veel minder doet dromen… maar toch een reis! We worden meegenomen op een reis door Rusland, beginnend bij het keizerlijke Moskou, gevolgd door het harde Oekraïense front tijdens de Eerste Wereldoorlog, om te eindigen in het besneeuwde Oeralgebergte. Dr. Zhivago laat ons zijn leven zien en vertelt zijn verhaal. Een tragische en onmogelijke romance in een beschadigd land. Gedurende de hele film ontdekken we ijzige en majestueuze landschappen van de Russische winters zoals we ons die nooit eerder hebben voorgesteld.

10. Before Sunrise – 1995

Wie wil Wenen nou niet verkennen met een totaal vreemde die je in de trein hebt ontmoet? Het is het verhaal van twee jonge mensen die doen waar je altijd al van gedroomd hebt, maar nooit durfde te doen! Een random ontmoeting, al je plannen op zijn kop zetten om een nieuwe bestemming in een dag te verkennen. Dit is een romantische film die als bonus prachtige beelden van de Oostenrijkse hoofdstad laat zien. Geen Oscar voor deze film, die zich onderscheidt van de rest van de lijst door iets luchtiger te zijn dan de andere.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten