Reiswereld maakt zich op voor Ajax finale

Reiswereld maakt zich op voor Ajax finale

Inhoudsopgave

Ajax is door naar de finale van de Europa League. Op 24 mei aanstaande in Stockholm nemen zij het op tegen Manchester United. De reiswereld maakt zich op voor een uittocht aan Nederlandse fans naar de eindstrijd. Welke (sport)reisaanbieders spelen hierop in?

Partner
De ‘Official Travel Partner’ van Ajax is Kras/TUI. Zij tekenden al in 2014 een vijfjarige overeenkomst. Navraag leert dat individuele fans weinig kans maken als zij bellen. ‘We verzorgen de reizen voor sponsoren, leden en andere directbetrokkenen. Een hele grote operatie. Als er kaarten over zijn, bestaat de mogelijkheid dat deze op de markt komen, maar dat verwacht ik niet, de animo is erg groot’, aldus Marco van der Vlies van TUI Nederland. ‘Wij verwijzen dan ook voor de laatste stand van zaken naar de site van Ajax zelf.’

De jacht op kaarten
Elk van de finalisten krijgt 10.000 tickets voor haar fans, logischerwijs zal dit eerst naar officials, sponsoren en seizoenkaarthouders gaan. Er komen in eerste instantie 17.000 kaarten in de vrije verkoop. Echter, vanmiddag al waren alle tickets op http://www.uefa.com/tickets/ compleet uitverkocht.

Aanbod
Al voor de wedstrijd – dus nog zonder zekerheid van de finaleplaats – was er echter het nodige aanbod. Zoals bij elk groot sportevenement geldt ook hier een snel van eigenaarwisselend aanbod aan kaarten van ticketverkopers, afhankelijk ook van de finalisten.

Corendon was eerder deze week een van de eerste maar al vanmiddag is de inschrijving voor informatie stopgezet. Veel sportreis-aanbieders mengen zich, of zullen zich in de markt gaan mengen. Op www.vitravel.nl was vanmiddag al een aanbod voor twee supportersreizen, van 1095 euro, maar zonder finaleticket! Ook incentive-bureaus maken werk van de finale, zoals Loco Enzo, die arrangementen gaat aanbieden on first come first served basis.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten