Reizen naar het VK na Brexit: dit moet je weten

Reizen naar het VK na Brexit: dit moet je weten

Inhoudsopgave

Boris Johnson is verkozen tot premier van het Verenigd Koninkrijk (VK). Wat betekent dat de kans op een Brexit op 31 oktober 2019, zonder terugtrekakkoord van de EU en het VK, lijkt toe te nemen. Vraag je je af waar je nu rekening mee moet houden als je naar het VK reist? We geven antwoord op vier vragen in het geval van een zogenaamde ‘no deal’.

1. Kan ik na de Brexit nog met een ID-kaart naar het VK reizen?

De geldigheid van Europese identiteitskaarten staat momenteel nog in de wet van het VK geregeld. Wordt deze aangepast, dan kan het zo zijn dat het reizen met je ID-kaart niet meer mogelijk is. Het VK heeft wel aangegeven dat Europese ID-kaarten nog tot tenminste 1 januari 2021 worden geaccepteerd als geldig reisdocument.

2. Heb ik na de Brexit een visum nodig om naar het VK te reizen?

Nee, niet voor een kort verblijf. De regering van het VK heeft namelijk aangegeven dat burgers van de EU in dat geval geen visum hoeven te regelen. Een uitgebreid statement hierover vind je in het policy paper ‘The future relationship between the United Kingdom and the European Union’.

3. Wat zijn de gevolgen als ik in het VK een auto of camper wil huren?

In principe zijn er geen gevolgen voor je auto- of campereis door het VK. De regering heeft aangegeven dat ook bij een Brexit een rijbewijs van een EU-burger geldig blijft.

4. Wordt een vakantie in het VK duurder voor mij?

Goed nieuws, naar verwachting wordt je vakantie in het VK alleen maar goedkoper. Zo voorspelt de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) dat de Engelse pond bij een no deal zal devalueren. Wat zou betekenen dat een vakantie in Groot-Brittannië juist goedkoper wordt.

Vlieg naar Londen vanaf 33 euro!

De deadline voor de Brexit staat nu op 31 oktober. Wel of geen deal, de nieuwe premier Boris Johnson wil dat het VK dan uit de EU stapt. Heb je meer vragen over reizen na de Brexit? Op de website van Groot-Brittannië specialist Buro Scanbrit vind je extra informatie.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten