Reizen naar Mars: ontdek 6 alternatieven op Aarde

Reizen naar Mars

Inhoudsopgave

Al jaren proberen wetenschappers te ontdekken of leven op Mars mogelijk is. Met de recent reis naar Mars en de veilige landing op de planeet van NASA’s Perseverance Rover is een belangrijke stap gezet in het oplossen van dit mysterie. Hoewel een reis naar Mars altijd een droom zal blijven, herinneren deze beelden ons aan de adembenemende landschappen die zich op onze eigen Aarde bevinden, die in schoonheid niet onderdoen voor de rode tegenhanger van onze Blauwe Planeet. Om deze historische prestatie te vieren heeft Booking.com een lijst van bestemmingen samengesteld die je naar Mars brengen, zonder ooit de baan rond de Aarde te verlaten. Zou het niet mooi zijn om één van deze bestemmingen aan je reis bucket list toe te voegen om te ontdekken voor wanneer het weer veilig is om te reizen?

Wadi Rum, Jordanië

Wadi Rum, ook wel bekend als de Vallei van de Maan, biedt alles waar je van droomt en meer in je zoektocht naar Mars op aarde. Van roodgekleurde zandstenen tot de prehistorische kraters, deze verbluffende bestemming zal je visueel naar Mars brengen, zonder dat je zeven maanden door de ruimte hoeft te reizen.

Reizen naar Mars
Wadi Rum, Jordanië

San Pedro de Atacama, Chili

Als je enthousiast wordt van Mars vanwege het dramatische landschap, dan is San Pedro de Atacama de plek om aan je bucket list toe te voegen. Van zoutvlaktes, vulkanen, geisers tot aan warmwaterbronnen: deze regio kan zeker concurreren met Mars op het gebied van dramatische effecten.

San Pedro de Atacama

Moab, Utah, Verenigde Staten

Geen lijst van Mars-achtige bestemmingen zou compleet zijn zonder Moab. Moab ligt in het oosten van Utah en is het perfecte vertrekpunt voor het verkennen van de rode rotsformaties in het Arches National Park. Ook het Canyonlands National Park is goed bereikbaar vanaf Moab. In het nabijgelegen Bull Canyon Overlook en Copper Ridge zijn zelfs dinossaurussporen ontdekt, wat deze regio nog onaardser maakt.

Canyonlands National Park

Karijini, Australië

Als je ervan droomt om ooit Mars te bezoeken, zou het dan niet mooi zijn om eerst nog meer over de geschiedenis van de Aarde te leren? Hiervoor is Karijini National Park de perfecte locatie, vanwege de twee miljard jaar oude natuurhistorie van de Aarde die je hier kan verkennen. Van oeroude kloven tot ’s werelds meest geïsoleerde, historische rode rotsformaties: dit is de perfecte bestemming om je te verdiepen in de geschiedenis van onze geliefde planeet.

Karijini National Park

Mývatn, IJsland

IJsland, ook wel gezien als ‘Land van vuur en ijs’ is bekend om zijn buitenaardse verschijning. Het ondiepe meer en het omliggende gebied van Mývatn, gelegen in het noorden van IJsland, worden overheerst door vulkanische landvormen. Hierdoor komt dit gebied sterk overeen met het uitzonderlijke uiterlijk van Mars.

Mývatn

Sesriem, Namibië

Rondom deze kleine nederzetting in de Namib woestijn waan je je direct op Mars. Deze bestemming, die vooral bekend staat om de Sesriem Gate, is de perfecte plek voor Mars-enthousiastelingen die zich willen voorbereiden op het leven op de Rode Planeet. De beste manier om dit prachtige deel van de wereld te verkennen is van bovenaf, dus stap aan boord van een van de vele luchtballonen die hier zweven.

Reizen naar Mars
Sesriem, Namibië
Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten