‘Reizigers niet goed voorbereid op natuurrampen’

‘Reizigers niet goed voorbereid op natuurrampen’

Inhoudsopgave

Veel reizigers weten niet wat ze moeten doen als ze een ramp in het buitenland meemaken, zo blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. Daarnaast zouden ze hun keuze voor een vakantiebestemming hier ook nauwelijks op afstemmen.

Zo weet 58 procent van de mensen niet weet wat te doen bij een aardbeving en bij een aardverschuiving is dat zelfs 78 procent. Terwijl dat soort rampen toch regelmatig voorkomen, ook op onze favoriete vakantiebestemmingen.

Daarom heeft het Rode Kruis verschillende scenario’s gepubliceerd, om van tevoren kennis op te doen. Zo worden er tips gegeven wanneer wat te doen als er een calamiteit plaatsvindt, zoals een aardbeving, bosbrand of een orkaan. Zoals: ‘Wat ‘prettig’ is aan een orkaan, is dat je enige voorbereidingstijd hebt. Dus gebruik de uren die je hebt vóór de orkaan aan land komt: Zorg dat je een tas klaar hebt met spullen voor als je geëvacueerd moet worden en zorg dat je de vluchtroutes van je accommodatie kent en weet waar je heen kunt.’

Je leest alle tips hier.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten