Riga: iets anders dan je standaard stedentrip

Riga: iets anders dan je standaard stedentrip

Inhoudsopgave

Riga is de hoofdstad van Letland. Het is de grootste stad van het land en al meer dan 800 jaar oud. Hierdoor zijn er veel bezienswaardigheden, bovendien staat het historisch centrum van Riga op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een citytrip naar deze stad is dan ook zeker niet standaard te noemen…

De stad ligt aan de Golf van Riga in het midden van het land. In het noorden van het historische centrum ligt het ‘Stille Centrum’. Hier zijn veel gebouwen te vinden die zijn ontworpen door de architect Michail Eisenstein. Hij staat bekend om zijn art nouveau stijl. Daarnaast zijn er veel traditioneel Letse, houten huizen te vinden.

Een bezienswaardigheid die niet mag ontbreken is het Slot van Riga. Grote delen van dit slot stammen uit 1330. In 1409 werd de Petruskerk gebouwd. Vanuit de toren hebben bezoekers een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. Het uitkijkpunt bevindt zich op 73 meter hoogte, maar de toren in zijn geheel is 123 meter hoog.

Uiteraard kent Letland ook een roerig verleden door de tweede wereldoorlog. In het verzetsmuseum vind je terug hoe de Letten zich tegen de Nazi’s en communisten keerden. In de stad vind je een unieke markt. Deze ‘Centrale Markt’ bevindt zich in oude zeppelin hangars. Elke hangar heeft een eigen thema (vis, vlees, groenten). Een ander leuk uitstapje is de Riga Zoo. Hier is de sovjet-periode nog goed terug te zien.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten