RIU koopt voormalig hoogste gebouw van Spanje

Inhoudsopgave

Hotelketen RIU heeft het beroemde Edificio España in Madrid gekocht. Het gebouw, dat begin jaren 50 in de tijd van dictator Franco werd gebouwd, gold destijds als hoogste gebouw van Spanje.

Voor de aankoop en verbouw van het pand heeft RIU 380 tot 400 miljoen euro uitgetrokken. Het gebouw stond al jaren leeg, nadat meerdere investeerders hun plannen niet gerealiseerd kregen.
Zo wilde de Chinese Wanda Group luxe appartementen in het gebouw realiseren, maar hierdoor zou de gevel wordt aangetast die onder monumentenbescherming valt.

Met de plannen van RIU blijft de gevel gehandhaafd en wordt alleen het interieur verbouwd. De nieuwe aankoop wordt het eerste hotel in Spanje dat deel uitmaakt van de stadsketen RIU Plaza.

Het toekomstige hotel RIU Plaza omvat 24 van de totaal 27 verdiepingen. De rest wordt ingericht voor commercieel gebruik. Het vier sterrenhotel krijgt ongeveer 650 kamers.
Het hotel krijgt tevens een ruimte van meer dan 1.800 vierkante meter voor evenementen, met onder andere een open zaal van 1.500 vierkante meter en een hoogte van 6 meter. Dat wordt volgens RIU een unieke plek in het centrum van Madrid.
Daarnaast krijgt het hotel twee restaurants, een zwembad op het dak, waar tevens een Sky Bar wordt gevestigd, en een extra evenementenruimte van meer dan 900 vierkante meter.

RIU heeft momenteel zes RIU Plaza-hotels over de hele wereld. Het eerste hotel opende in 2010 zijn deuren in Panama-Stad. Daarna volgden Guadalajara in Mexico, Miami Beach en New York Times Square in de VS, Berlijn en sinds kort ook Dublin.

Theo de Reus

Theo de Reus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten