De meest romantische bestemmingen voor een aanzoek

De meest romantische bestemmingen voor een aanzoek

Inhoudsopgave

Booking.com heeft onderzoek gedaan naar de reisvoorkeuren van Nederlanders tijdens Valentijn. Over de grens staat Londen op de eerste plek, gevolgd door Parijs, Antwerpen, Berlijn en Winterberg. In Nederland is Amsterdam de favoriet, gevolgd door Rotterdam, Maastricht, Utrecht en Scheveningen.

Het onderzoek laat ook zien in wat voor accommodaties Valentijnsreizigers het liefst verblijven. Hoewel hotels nog het vaakst worden geboekt, ziet Booking.com appartementen, guest houses, B&B’s en hostels ook stijgen in populariteit.

Schitterende plekken voor een aanzoek
Mocht je toch klaar zijn voor de volgende stap, dan kun je jullie Valentijn nóg specialer maken door je geliefde op vakantie ten huwelijk te vragen. Naast een ring heb je hiervoor ook de perfecte bestemming en accommodatie nodig. Op nog geen twee uur vliegen vind je het romantische balkon van Romeo en Julia, maar voor wie langer de tijd heeft selecteerde Booking.com nog vier andere adembenemende bestemmingen. Deze plekken zijn zo romantisch dat nee zeggen simpelweg geen optie is.

Julia’s balkon, Italië
Romeo en Julia zijn een van de beroemdste koppels in de literatuur. Hoewel ze niet samen nog lang en gelukkig leefden, betekent dat natuurlijk niet dat dat ook voor jou geldt. Dus ga naar het balkon van Julia en vraag: “O, waar zijt gij Romeo?” om vervolgens de veel belangrijkere vraag aan je partner te stellen. De appartementen van Lady Capulet liggen op slechts 5 minuten lopen van het huis van Julia en bieden luxe accommodaties in het hart van de romantische stad Verona.

Salar De Uyuni, Bolivia
Om je geliefde echt naar de zevende hemel te brengen is een romantisch uitzicht essentieel, en dat is precies wat Salar de Uyuni in Bolivia biedt. Dit is met 10 miljard ton zout de grootste zoutvlakte ter wereld en dat in combinatie met de roze flamingo’s die hier vaak te zien zijn, is het een spectaculaire plek om je liefde te verkondigen. Hotel Palacio de Sal is ook een must, want dit hotel is gemaakt van zout en heeft zelfs meubilair van zout!

Kirkenes Snowhotel, Noorwegen
Voor een reis om nooit te vergeten reis je af naar het beeldschone Noorwegen, waar je een rijke keuze hebt aan plekken om een aanzoek te doen. Je kunt de vraag stellen na een unieke rit in een hondenslee, met het spectaculaire noorderlicht als achtergrond of zelfs in je eigen sneeuwsuite. Het romantische Kirkenes Snowhotel biedt pittoreske berguitzichten, arctische sneeuwsuites en bijzondere sneeuwsculpturen.

Loi Krathong Festival, Thailand
Het Thaise lichtfestival is een schitterende traditie een ongelooflijke setting voor een aanzoek. Jij en je partner kunnen hier jullie eigen drijvende kaars op een krathong, een soort bootje in de vorm van een lotusbloem, te water te laten en zien hoe jullie lichtje langzaam aan de horizon verdwijnt. De festiviteiten in Chiang Mai zijn ook inclusief het kijken naar honderden ballonnen met kaarsjes die de hemel op onvergetelijke wijze verlichten. Verblijf in het schattige pension Green Tiger Vegetarian House, een oase van rust om je te verstoppen in het hart van Chiang Mai.

Noorwegen met Voigt Travel

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten