Spot de Big Five van boven in Rwanda

Rwanda

Inhoudsopgave

Royal Balloon Rwanda gaat in het oostelijke Akagera National Park van start met de uitvoering van toeristische vluchten met heteluchtballonnen. In samenwerking met de Rwanda Development Board en de Akagera Management Company worden, voor het eerst in Rwanda, in dit uitgestrekte National Park dergelijke ballonvaarten aangeboden.

Big Five

Het bedrijf start met de exploitatie van twee heteluchtballonnen, die elk plaats bieden aan vier tot zes gasten. De heteluchtballon vaart op hoogtes die variëren tussen 100 meter en 1 kilometer boven het schilderachtige savannelandschap. In het National Park, dat gasten de zo kenmerkende Afrika-ervaring geeft, zijn naast olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel veel andere dier- en vogelsoorten te bewonderen. 

Duurzaam

In een reactie op deze nieuwe toeristische beleving zegt Clare Akamanzi, CEO van Rwanda Development Board: “We zijn verheugd om, samen met Royal Balloon Rwanda, opnieuw een heel opwindend product toe te voegen aan Rwanda’s scala aan avontuurlijke toeristische belevingen. Het past in ons streven naar meer en nieuwe partnerschappen en om zo met gerichte investeringen de verwachtingen van reizigers te overtreffen. En tegelijkertijd duurzaam bij te dragen aan natuurbeheer en -behoud.”

Rwanda
Akagera National Park.

Akagera National Park

Voor de introductie van dit nieuwe toeristische product is conservatie en duurzame transformatie van de natuurlijke habitat en het welzijn van lokale leefgemeenschappen uitgangspunt, zo stelt Royal Balloon Rwanda. “Een schoolvoorbeeld van duurzame toeristische productontwikkeling met focus op de lange termijn.” Het bedrijf heeft ruim 30 jaar ervaring, onder meer met de exploitatie van heteluchtballonnen in natuurparken in Oost- en Zuidelijk Afrika.  Voor het parkmanagement van Akagera National Park biedt deze introductie nieuw perspectief voor het ontsluiten van de unieke en imponerende landschappen en het wildlife in het park. Tegelijk is het een extra bron van inkomsten voor het parkbehoud, het creëren van extra banen en beheer van de wildstand. 

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten