Ryanair: ‘respecteer het bagagebeleid’

Ryanair: ‘respecteer het bagagebeleid’

Inhoudsopgave

Ryanair heeft zijn klanten er opnieuw aangedrongen om volledig te voldoen aan de regels van de cabinebagage. Deze worden niet nageleefd, waardoor vertragingen ontstaan bij het boarden tijdens het zomerseizoen.

Passagiers bij Ryanair genieten van een van het meest soepele cabinebeleid in Europa en kunnen een 10 kg cabinebagage en een kleinere bagage aan boord brengen. Echter, gezien de Ryanair-vluchten deze zomer 97 procent vol zijn, worden klanten eraan herinnerd dat ze aan de volgende bagageregels moeten voldoen.

Cabinebagage
De maximale afmetingen voor cabinebagage zijn:
Een normale cabinebagage (55cm x 40cm x 20cm in grootte en 10kg in gewicht) en een kleine bagage, zoals een handtas, laptoptas of luchthaventas.

Door de ruimtebeperkingen van de cabine kunnen enkel 90 normale cabinebagages (55 x 40 x 20 cm) in de cabine worden vervoerd en alle resterende cabinebagages kunnen kosteloos vervoerd worden in het vliegtuigruim. Beide handbagages moeten in het bagagetoestel bij de boarding gate passen en eventuele te grootte cabinebagages worden geweigerd of, indien beschikbaar, in het vliegtuigruim geplaatst voor een vergoeding van £ 50/€ 50.

Priority boarding
Klanten die Priority Boarding aanschaffen zijn gegarandeerd om hun bagage aan boord te krijgen, aangezien zij het vliegtuig eerst instappen. Priority Boarding kan bij een boeking vanaf slechts € 5 worden toegevoegd. Klanten die op korte 2-4 dagen trips reizen en die hun bagage niet in het vliegtuigruim willen vervoeren worden geadviseerd om Priority Boarding toe te voegen.

Incheckbagage
Passagiers die op een langere vakantie gaan en die meer dan 10 kg bagage willen brengen, worden geadviseerd om incheckbagage te selecteren en hun bagage in het ruim in te checken.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten