Ryanair verlaagt tarieven check-in bagage

Ryanair verlaagt tarieven check-in bagage

Inhoudsopgave

Ryanair heeft vandaag de nieuwe gereduceerde bagagetarieven aangekondigd (en verhoogd toegestane gewicht bij check-in bagage). Dit om meer klanten aan te moedigen bagage in te checken en het aantal klanten met twee bagages te verminderen bij de gate.

Aangezien te veel klanten gebruik maken van de twee gratis handbagages van Ryanair en met een hoge laadfactor (97% in augustus) is er niet genoeg ruimte in de cabine voor dit volume bagages wat aanleiding geeft tot instap/vlucht vertragingen.

Ryanair zal de volgende wijzigingen in het bagagebeleid introduceren voor alle vluchten vanaf 1 november:
• Het toegelaten gewicht voor bagage stijgt van 15kg tot 20kg voor alle bagages
• De standaard inchecktarieven worden verminderd van €/£ 35 tot €/£ 25 voor een 20kg bagage
• Alleen Priority Boarding-klanten (inclusief Plus, Flexi Plus en Family Plus) mogen twee handbagages op het vliegtuig brengen *
• Alle andere (dus niet-prioritaire) klanten mogen alleen een kleinere draagtas aan boord van het vliegtuig meenemen, terwijl hun tweede (grotere) handbagage in het ruim (kosteloos) wordt geplaatst.

* Priority Boarding kan bij aankomst voor slechts €/£ 5 worden gekocht of bij een reservering voor €/£ 6 worden aangeschaft en is tot 1 uur voor het geplande vertrek mogelijk.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten