Sneak Peek: ‘s werelds grootste airport in Istanbul

Zo ziet 's werelds grootste airport er straks verlicht uit

Inhoudsopgave

ADB Safegate werkt samen met İGA Airports Construction om van de grootste luchthaven ter wereld in Istanbul een intelligent vliegveld te maken. Als vliegveldverlichting worden 35.000 intelligente LED-vliegveldlichten geplaatst die zorgen voor efficiënte en veilige operaties in de toekomst.

Met de tientallen duizenden intelligente LED-lichten die de vliegvelden en de baanbanen aansturen, is dit de grootste AGL-implementatie ter wereld. De overeenkomst werd in september 2016 ondertekend en leveringen beginnen dit jaar, en gaan door tot 2018.

Grootste luchthaven ter wereld
De nieuwe luchthaven van Istanbul, die naar verwachting de grootste luchthaven van de wereld zal zijn, zal dienen als de belangrijkste luchthaven van Turkije en een hub tussen Europa en Azië. Het vervangt de bestaande internationale luchthaven van de stad, Atatürk, waar het steeds groeiende verkeer congestie veroorzaakt en uitbreiding is niet haalbaar vanwege de ligging ervan.

LED: efficiënt en duurzaam
İGA, een joint venture opgericht om de nieuwe luchthaven in vier fasen te bouwen, heeft ADB Safegate gekozen om zijn intelligente vliegveldoplossingen te installeren, waaronder intelligente LED-grondverlichting en visuele hulpmiddelen. Deze  implementatie maakt operaties efficiënter en duurzamer.

200 miljoen passagiers
‘Zodra alle fasen zijn voltooid, zal de Istanbul New Airport jaarlijks meer dan 200 miljoen passagiers naar meer dan 350 bestemmingen bedienen’, aldus Yusuf Akçayoğlu, CEO, İGA Airports Construction. ‘Innovatie, efficiëntie en veiligheid zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het vliegveld zonder congestie loopt en dat het verkeer vloeiend stroomt, zelfs in ongunstige omstandigheden’, voegt de CEO eraan toe.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten