Saudi-Arabië plant bouw van megaresort

Saudi-Arabië plant bouw van megaresort

Inhoudsopgave

Saudi-Arabië heeft aangekondigd een vakantiepark ter grootte van België te gaan bouwen. Hiermee hoopt het land meer toeristen te trekken, om de inkomsten minder afhankelijk van olie te laten zijn.

Het oord in de Rode Zee wordt maar liefst 34 duizend vierkante kilometer en komt te liggen in het noordwesten van Saudi-Arabië, tussen de steden Umluj en Al Wajh. Het ‘Red Sea Project’ omvat 200 kilometer kustlijn met ongerepte stranden, vijftig natuurlijke eilanden, een natuurreservaat en historische sites zoals Mada’in Saleh, dat erkend is als werelderfgoed.

Voorlopig is nog niet gesproken over een eventuele aanpassing van de regels om toeristen te trekken. In Saudi-Arabië gelden strenge regels zoals een verbod op alcohol, kledingvoorschriften en bepalingen over de omgang tussen mannen en vrouwen. Het Koninkrijk geeft wel aan milder te zullen zijn bij het verstrekken van visa voor het megaresort.

De bouw van het vakantiepark start volgens het plan in 2019 en moet in 2022 afgerond zijn.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten