Schiphol: extra vertrekhal wegens drukte

Schiphol opent vandaag 3 april een nieuwe tijdelijke noodhal om de ergste vakantiedrukte te verlichten.

Inhoudsopgave

Schiphol opent vandaag 3 april een nieuwe tijdelijke vertrekhal om de ergste vakantiedrukte te verlichten. Hal 0 is een verlengstuk van Terminal 1 en zal de komende drie zomers worden ingezet om ruim 2 miljoen passagiers te dienen. De noodhal telt 4400 vierkante meter met 22 incheckbalies en 6 security lanes.

KLM trekt aan de bel
KLM trok bij de luchthaven al eerder aan de bel vanwege de verwachte ‘extreme drukte’ deze zomer. Zo meldt de NOS. De luchtvaartmaatschappij voorspelt deze drukte omdat de airport in een keer de totale beschikbare vliegcapaciteit tot 2020 vrijgeeft. Dit betreft 500.000 vliegbewegingen per jaar. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij vraagt Schiphol maatregelen te treffen door middel van een brandbrief. De luchthaven zou meer vluchten toelaten dan het aankan en KLM verwacht hierdoor lange wachttijden bij inchecken, paspoortcontrole en bagageafhandeling.

Schiphol wil meer capaciteit Marechaussee
Echter geeft de luchthaven aan, zich hierover geen zorgen te maken. Volgens Schiphol is het belangrijk dat het nieuwe kabinet geld beschikbaar stelt zodat er extra capaciteit komt bij de Koninklijke Marechaussee. De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel is van mening dat de luchthaven over de gehele linie meer personeel zou moeten aannemen.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten