Schiphol door met ‘small bags only’ doorgangen

Schiphol door met 'small bags only' doorgangen

Inhoudsopgave

De speciale ‘small bags only’ doorgangen bij de veiligheidscontroles op Schiphol krijgen vaste en ruimere openingstijden. Na een proef tijdens de zomervakantie is gebleken dat deze voor een snellere doorstroom van de reizigers bij de veiligheidscontroles zorgden.

Small bags only doorgangen zijn beschikbaar voor reizigers met geen of weinig handbagage. Tijdens de zomervakantie testte Schiphol deze doorgangen op piekmomenten bij de veiligheidscontrole. Uit de testresultaten blijkt dat er 15 tot 20 procent meer reizigers binnen dezelfde tijd door de small bags only securitylanes komen, in vergelijking met de reguliere securitylanes.

Openingstijden en afmetingen
Waar reizigers in de zomervakantie alleen op piekmomenten de small bags only doorgangen konden gebruiken, zijn er nu tot en met de herfstvakantie vaste, ruimere openingstijden.

Vertrekhal 1: 03.00 uur tot 20.00 uur
Vertrekhal 2: 06.00 uur tot 16.00 uur
Vertrekhal 3: 06.30 uur tot 20.30 uur.
In vertrek 1a en 4 zijn geen small bags only ingangen.

Reizigers die gebruik maken van de speciasecuritylanes, kunnen één stuk handbagage, niet zijnde een trolley, meenemen met een maximaal formaat 40x30x20cm. Zoals een kleine handtas, rugzak of een laptoptas. Na de herfstvakantie evalueert Schiphol deze periode van ruimere openingstijden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten