Schotse Karon Grieve vliegt met privévliegtuig voor 52 euro

Schotse Karon Grieve vliegt met privévliegtuig voor 52 euro

Inhoudsopgave

De Schotse kookboekenschrijfster Karon Grieve boekte voor 52 euro een vlucht met Jet2 van Glasgow naar Kreta. Ze bleek voor dat geld een heel vliegtuig voor zichzelf te hebben, want alle 189 stoelen bleven leeg.

Grieve merkte zondagmiddag al op dat het verdacht rustig was bij de incheckbalie. ‘Ik vroeg voor de grap hoeveel mensen er aan boord zouden gaan. (…) De steward vertelde dat er drie passagiers zouden zijn’, zegt ze tegen de BBC.

Eenmaal bij de gate bleken deze hun ticket te hebben gecanceld en Grieve stapte dus als alleen aan boord. De schrijfster kreeg een echte vip-behandeling. Ze mocht kiezen waar ze ging zitten, kreeg een gratis maaltijd en de hele crew wist haar naam. Ook de piloot sprak haar vanuit de cockpit persoonlijk toe. Eenmaal geland kreeg ze haar bagage meteen beneden aan de trap van het vliegtuig.

Volgens vliegtuigmaatschappij Jet2 is het niet ongewoon dat er weinig passagiers meevliegen. ‘Het was de laatste vlucht van het zomerseizoen, dan hebben we vaker minder boekingen dan normaal.’

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten