Serfaus-Fiss-Ladis, ideaal voor bergbeklimmers en andere avonturiers

Inhoudsopgave

Op het programma van Serfaus-Fiss-Ladis staat natuurbeleving in combinatie met veel beweging. Hoe kan je je beter onderdompelen in de indrukwekkende Tiroolse bergwereld dan te voet? Of het nu gaat om een gezinswandeling, een ontspannen wandeling of een bergbeklimming van drieduizend meter, de Tiroolse vakantieregio biedt elke outdoorliefhebber de gepaste tocht.

© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, danielzangerl.com

Weelderige groene alpenweides, ruwe rotsformaties en grandioze uitzichten op de Tiroolse bergtoppen. In Serfaus-Fiss-Ladis hebben bergliefhebbers iedere dag opnieuw keuze te over. Een gemarkeerd netwerk van om en bij de 500 kilometer verspreidt zich over de zonnige vakantieregio boven het Oberinntal in Tirol. Veel van de paden zijn zelfs begaanbaar met een kinderwagen. En dankzij de elf liften bereiken ook minder geoefende wandelaars grote hoogten en kunnen ze genieten van het hoge alpenpanorama. En het beste van alles: iedere natuurliefhebber vindt gegarandeerd zijn lievelingstocht in het ruime wandelnetwerk.

© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, christianwaldegger.com

Voor groot en klein

Wandelen is in Serfaus-Fiss-Ladis een belevenis voor het hele gezin en kan zelfs de kinderen bekoren. Om dit mogelijk te maken bedacht de vakantieregio samen met de bekende Oostenrijkse jeugboekenauteur Thomas Brezina een innovatief concept: op drie avontuurlijke themapaden – het Piratenpad in Serfaus, het Hexenpad in Fiss en het Onderzoekerspad in Ladis – worden kleine en grote gasten geheime onderzoekers. Ze ontdekken niet enkel spelenderwijs de natuur, maar lossen ook spannende opdrachten op. En dat is nog niet alles: sluwe kabouters misleiden gezinnen op de Gouden Man Weg. Het Murmlipadbrengt de jonge avonturiers naar de woonplaats van de mascotte Murmli en langs het belevenispad voor de hele familie (Familien-Erlebnisweg) ontdekken alle leeftijdscategorieën de natuur op een nieuwe manier.

© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, christianwaldegger.com

Wandelen met prachtige uitzichten

Veel zon, geweldige uitzichten en een perfecte infrastructuur – meer is er niet nodig om van de bergen te genieten. Net hiermee scoren de drie dorpen Serfaus, Fiss en Ladis, waar de zon om en bij de 2.000 uur per jaar schijnt. Geen wonder dus dat er rondom de hoogvlakte tal van gemarkeerde pleziertochten zijn. Wie bijvoorbeeld met alle zintuigen de bergwereld wil beleven, die wandelt langs de Six Senses – Zintuigenpad voor genieters in Serfaus, het Kracht- en zintuigenpad in Fiss (Fisser Kraft- und Sinnesweg) of de Panorama-Genussweg tussen Serfaus en Fiss. Recreatieve wandelaars kunnen ook van een weids uitzicht over het Inntal genieten vanop de Wodetoren in Ladis.

Bergtochten met smaak

De Furgler is de huisberg van Serfaus en een dankbare bestemming voor een bergtocht langs smalle paden en makkelijke klimpassages. De beklimming of oversteek van de Furgler behoort inderdaad tot één van de mooiste bergtochten van de regio. De berg rijst in het westen hoog boven Serfaus uit en heeft een bijzonder uitzichtrijke drieduizend meter hoge top. Met de Lazidbahn maak je de beklimming van de Furgler wat lichter. Over het Furglermeer en de Furglerjoch gaat het op een hoogte van 3.004 meter naar de top. Let wel op: de noordelijke route is enkel geschikt voor vastberaden bergbeklimmers zonder hoogtevrees.

© Fisser Bergbahnen GmbH, christianwaldegger.com

Actief genieten

Wie wil genieten van spectaculaire uitzichten en veel beweging in combinatie met een uitstekende keuken, die zit goed met de culinaire wandeling. Gasten kiezen zelf de wandelroute en stopplaatsen en worden voor hun inzet beloond met een viergangenverrassingsmenu. En het beste is: iedere gast in Serfaus-Fiss-Ladis kan genieten van een uitstekende keuken in de hutten, want de rustieke bergrestaurants, alpenweiden en hutten scoren allemaal met talrijke specialiteiten. Eender waar je halthoudt, de uitstekende gerechten met lokale producten zijn gegarandeerd de ideale boost voor je wandeling.

Sharon Evers

Sharon Evers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten