In deze skigebieden ga je het voordeligst op wintersport

In deze skigebieden ga je het voordeligst op wintersport

Inhoudsopgave

Het skiseizoen is begonnen en er is sneeuw in overvloed. Weet je al in welk skigebied jij gaat wintersporten? Besparingsplatform Kortingscode.nl heeft uitgezocht welke van de vijftig grootste skigebieden in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk het goedkoopst zijn.

In het onderzoek is gekeken naar de lengte van de pistes in vergelijking met de kosten voor skipassen van de grootste skigebieden. Hierbij komt Duitsland als duurste uit de bus met gemiddeld bijna €6 per kilometer piste. In Frankrijk ben je met slechts €0,77 per kilometer het goedkoopst uit.

Goedkoopste skipas
Dagkaarten en een 6-daagse skipas zijn gemiddeld het goedkoopst in Duitsland, respectievelijk €39 en €176. In Zwitserland zijn dagkaarten en 6-daagse skipassen gemiddeld het duurst, €62 en €304.

In Duitsland is een skipas voor zes dagen het goedkoopst in het Garmisch-Classic gebied (€84), ook betaal je daar per kilometer het minst (€2). Het duurst is een skipas in Zugspitze (€240), per kilometer betaal je daar ook het meest (€12).

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten