Slaap in een ijshotel

Inhoudsopgave

Overnachten op bijzondere plekken wordt steeds meer gedaan. Waarom dan niet in een ijshotel? Dit zijn de vijf leukste!

Canada

Bij Quebec in de buurt vind je Hotel de Glace. Bij dit ijshotel staat ieder jaar een ander thema centraal. Naast overnachten kun je hier ook ‘gewoon’ cocktails gaan drinken of een rondleiding krijgen. Ieder jaar wordt het hotel weer geopend van januari tot maart.

Noorwegen

Met dit hotel bevind je je op het noordelijkste stukje van het land, in de buurt van Kirkenes. Hier kun je het hele jaar door terecht. Vanaf het hotel kun je op pad gaan met husky’s en het noorderlicht gaan spotten.

Finland

Niet helemaal van ijs, maar wél prachtige glazen iglo’s vanuit waar je zo naar het noorderlicht kunt kijken. Ook de omgeving is hier prachtig, en dit kun je dus allemaal zien vanuit je kamer! Sommige kamers zijn uitgerust met een sauna om lekker even te ontspannen.

Zweden

Dit ijshotel is een van de bekendere, gelegen in Jukkasjärvi. Het hotel ligt 200 kilometer vanaf de noordpoolcirkel. Ook dit hotel is het hele jaar door geopend. Hier zijn verschillende prachtige ijssculpturen te vinden!

Lapland

Nog een prachtig hotel, gemaakt van sneeuw. Dit is natuurlijk best koud, maar er wordt gezorgd dat je heerlijk warm kan slapen door de dierenhuiden en slaapzakken. Je kunt vanaf hier onder andere mee met een hondenslee en ijsvissen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten