Slapen in ‘nul sterrenhotel’ in Alpenwei

Inhoudsopgave

Slapen in een ‘nul sterrenhotel’ in de openlucht? Dat kan in Zwitserland. De Zwitserse kunstenaars en tweelingbroers Frank en Patrik Riklin hebben op een Alpenwei bij het dorp Gonten een tweepersoonsbed geplaatst. Deze suite, zonder muren en zonder dak, kost 295 Zwitserse frank per nacht, omgerekend zo’n 200 euro.

Maar daar krijg je wel wat voor terug. Zoals een welkomstdrankje, ontbijt en de service van een echte butler. Voor deze rol hebben lokale agrariërs (m/v) zich in een net pak gehesen, vaak wel nog met de rubberen kaplaarzen aan. Deze butlers begeleiden de gasten naar de locatie, houden de weersverwachting in de gaten en vertellen ook lokale anekdotes.

Door het ontbreken van muren en een dak hebben gasten het meest onbelemmerde uitzicht in heel Zwitserland. Voor gebruik van het toilet kunnen de gasten terecht in een nabijgelegen berghut, op drie minuten lopen verwijderd. Deze hut dient tevens als reserve-onderkomen als het slecht weer is.

Het ‘nul sterrenhotel’ is in feite een conceptueel kunstproject van de twee broers Riklin en hun partner Daniel Charbonnier, mede-richter van het merk ‘Null Stern – the only star is you’.
Het getal nul staat voor de vrijheid en de onafhankelijkheid om luxe en andere waarden opnieuw te definiëren, naast de bestaande hotelclassificaties.

Met hun project willen zij een traditionele invulling geven aan de gastvrijheidsindustrie in een welvarend land als Zwitserland, bekend om zijn luxe accommodaties op bergtoppen en resorts aan de oevers van de vele meren.
De initiatiefnemers waren tussen 2008 en 2010 al met hun ‘nul sterrenhotel’ bezig. De eerste locatie was in een atoombunker. Vorig jaar was er een versie van het project in Safiental, in het kanton Graubünden. En nu dus in Gonten, een dorp met ruim 1.400 inwoners in het kanton Alpenzell, ten zuiden van de Bodensee.

Het nul sterrenhotel opende vrijdag 9 juni zijn deuren en blijft tot eind augustus open. De initiatiefnemers hebben al 1.300 boekingen vanuit de hele wereld binnen. Belangstellenden kunnen via de website ook al reserveren voor 2018. De locatie wordt later bekend gemaakt.
Bekijk hier de video.

Theo de Reus

Theo de Reus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten