Spanje: perfect in de herfst en winter

Spanje: perfect in de herfst en winter

Inhoudsopgave

Nog nooit werd Spanje door zoveel toeristen bezocht als in juli 2017. Zoals altijd is Spanje een van de populairdere bestemmingen tijdens het zomerseizoen, maar juist in de herfst en winter is Spanje geweldig.

Wie kijkt naar de Spaanse zomer, ziet dat het land te maken heeft gehad met een behoorlijk aantal hittegolven. Juist in de herfst en winter, wanneer in Nederland de kou het land intrekt, is het in grote delen van Spanje perfect wat betreft temperatuur en drukte. Maar ook bij koud weer in het Spaanse binnenland is het een belevenis om Spanje te bezoeken.

Sevilla
Sevilla staat bekend als de stad waar de tapas zijn uitgevonden en waar de straten altijd geuren naar verse sinaasappelbloesem. Ook in de winter is het hier heerlijk vertoeven en kun je jouw dikke winterjas thuislaten. De authentieke stad voelt op en top Spaans en is dé stad van de Flamenco. Een oase van rust vindt men in het stadspark Parque de María Luisa, na een bezoek te hebben gebracht aan het Koninklijk paleis van Sevilla, het Real Alcázar. Bezoek eens een van de Arabische badhuizen, ga naar de markt, wandel door de prachtige wijk Barrio Santa Cruz en bezoek een bar in de avonduurtjes. Een gratis flamenco show bezoek je in de bar La Carbonería.

Málaga, met links op de foto het fort van Alcázaba.

Malaga
Málaga, omgeven door de heuvels van Axarquía en de Straat van Gibraltar op 100 kilometer afstand. Het zonnige Málaga biedt alles wat je zoekt; een uitgestrekt winkelcentrum, heerlijke stranden en een veelzijdig uitgaansleven. Een interessante bezienswaardigheid is het Alcázaba, een fort gebouwd door de Moren. Vroeger was het een paleis, nu is het een archeologisch museum.

Bilbao
Bilbao is voor veel Nederlanders misschien een vrij onbekende stad en zeker geen stad waar men aan denkt wanneer er plannen worden gemaakt voor een stedentrip. Daar tegenover staat dat je in deze ‘onontdekte’ stad een van de weinige Nederlanders zult zijn, iets wat velen aanspreekt. Een cultureel avondje? Ga naar het Euskalduna conferentie- en muziekcentrum. Terug in de tijd? Ga een dagje het oude stadscentrum in, geniet van de unieke winkeltjes en ontspan in een cafétje. Volgens veel Spanje-kenners kan je in Bilbao ook niet om het Guggenheim Museum heen met na-oorlogse Europese en Amerikaanse schilder- en beeldhouwkunst.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten