Heb jij spijt van gemiste kansen om te reizen?

Heb jij spijt van gemiste kansen om te reizen?

Inhoudsopgave

Of je nu zit te dagdromen over die verre vakantie die je had kunnen boeken, of die roadtrip die je had moeten maken, onderzoek van Booking.com en ili laten zien dat wereldwijd maar liefst 71 procent van de reizigers spijt had van een niet gemaakte reis.

Booking.com heeft in samenwerking met ili, een offline vertaalapparaat, wereldwijd 20.500 reizigers ondervraagd. In dit onderzoek blijkt dat generatie Z het meeste spijt heeft: ruim een derde (35%) had avontuurlijker willen zijn en drie op de tien (29%) had naar meer afgelegen bestemmingen willen gaan. Het is niet verrassend dat 32 procent van de selfie-generatie (18 tot 24 jaar oud) graag meer foto’s had willen maken als aandenken aan hun trip. Dit percentage lag voor de gehele groep respondenten op 23 procent.

Ondanks spijtgevoelens van een niet gemaakte reis geeft meer dan de helft van de ondervraagde reizigers (53%) aan dat ze hun zorgen over een nieuwe bestemming achter zich hebben gelaten en er toch naartoe zijn gegaan. Vooral Generatie Z vaart met volle kracht vooruit om haar angsten te overwinnen: bijna twee derde van de 18 tot 24-jarigen (61%) ging over de streep. De positieve impact hiervan is dat 44 procent in de toekomst verder durft te reizen, 41% meer vertrouwen heeft in het leven en 40 procent heeft een gevoel van persoonlijke overwinning. Ook verdiept reizen bestaande relaties en zorgt het voor nieuwe vriendschappen: bijna een derde van de reizigers (30%) werd closer met hun familie en meer dan een kwart (27%) begon op vakantie nieuwe, langdurige vriendschappen.

Voor meer dan de helft van de reizigers (55%) heeft hun vakantie voor belangrijke veranderingen in hun leven gezorgd – dit percentage stijgt zelfs tot 71 procent voor 18- tot 24-jarigen. Bijna een vijfde (19%) heeft hun doel of passie in het leven gevonden, 17 procent heeft een grote angst overwonnen en 15 procent heeft een nieuwe taal geleerd. Reizen kan ons ook fysiek en mentaal goed doen: 46 procent zegt dat reizen een positieve invloed op hun geestelijke gezondheid heeft gehad en 26 procent besloot beter voor hun lichaam te gaan zorgen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten