Spot de beste street art in deze steden

Inhoudsopgave

Vrijwel iedere stad heeft voortaan wijken vol met graffiti en andere street art. Maar in welke steden spot je de beste werken?

1. Melbourne, Australië

Door de stad gaan verschillende street art tours, die natuurlijk starten op ACDC Lane, vernoemd naar de band. Daarna gaan de tours door naar Duckboard Place waar vele gekleurde werken te zien zijn op de achterkanten van restaurants. Andere straten waar je goede street art kunt spotten zijn Caledonian en Union Lane. Er zijn maar weinig plekken in de stad niet meer beklad, dus het is een walhalla voor street art liefhebbers.

2. São Paulo, Brazilië

Vila Madalena is een hippe en jonge wijk vol met kunstgalerijen, clubs en koffietentjes die de alternatieve sfeer van de wijk goed naar voren laten komen.  De wijk richt zich op de Beco do Batman steeg, genoemd naar de superheldenschets. Hiermee begon alles op het gebied van straatkunst voor de stad.

3. Berlijn, Duitsland

Het bekendste stuk voor straatkunst in Berlijn is de East Side Gallery, een voormalig stuk van de Berlijnse muur helemaal beklad met graffiti. Vandaag de dag is de muur misschien wel even bekend om de street art als om de politieke betekenis. Verder kun je nog terecht in Dircksenstrasse. In Berlijn worden genoeg alternatieve wandeltours voor de liefhebbers, op iedere hoek van de stad kom je wel wat kunst tegen.

4. Łódź, Polen

Wellicht wat minder bekend, maar zeker de moeite waard. De stad wordt hét culturele centrum van het land, mede dankzij een enorme campagne om straatkunst te promoten. Vele kunstenaars hebben geholpen om de stad een beetje op te pimpen. Piotrkowska is dé plek waar je moet zijn voor street art, maar in andere delen van de stad vind je ook nog genoeg mooie werken.

5. Reykjavik, Ijsland

De straatkunst in Reykjavik bestaat ongeveer sinds het ontstaan ervan. Artiest Guido van Helten, uit ons land, heeft in de Grandi Harbor werken gemaakt in zwart-wit, geïnspireerd op foto’s uit het fotomuseum uit de stad. De meest recente werken zijn die van het muziekfestival Iceland Airwaves in samenwerking met Urban Nation uit Duitsland, ze willen hiermee kunstenaars en muzikanten samenbrengen.

6. Lissabon, Portugal

Calçada da Glória is een straat waar volop werken te zien zijn. Mede door het Crono Project zijn in 2010 verschillende vervallen huizen opgeknapt door middel van straatkunst. Bijzondere individuele werken zijn de Big Raccoon bij het culturele centrum in Belém, waar weggegooide materialen zorgen voor een 3D-effect. Door dezelfde artiest is ook de Plastix Fox gemaakt, bij de havens van Santo Amaro.

7. Valparaíso, Chili

Ook deze stad is wat minder bekend als street art hotspot. Vrijwel in alle aspecten van het straatbeeld komt de kunst terug: op de muren, op de trappen, echt alle hoeken van de straten zijn versierd. Je zult geen probleem hebben met zoeken, maar een goed startpunt is Templeman Street, in de buurt Cerro Alegre.

 

 

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten