5 steden die je makkelijk te voet verkent

5 steden die je makkelijk te voet verkent

Inhoudsopgave

Lopen, de fiets, de taxi nemen of toch met het openbaar vervoer… Het is een welbekende afweging die op reis vaak moet maken. Je wilt niet al je geld aan vervoer opmaken, maar je wilt ook geen uren van punt A naar punt B hoeven te lopen. Gelukkig heb je dan nog deze steden die stuk voor stuk makkelijk te bewandelen zijn.

Parijs, Frankrijk
Wie Parijs bezoekt zonder verdwaald te raken in de kronkelende straatjes, loopt serieus iets mis. Combineer het Louvre, de Champs Elysées, het Quartier Latin en de Eiffeltoren voor een paar van de hotspots die gemakkelijk te voet bereikbaar zijn. De stad op looptempo verkennen, is de beste manier om een idee te krijgen van hoe het is om daar te wonen. En vanuit de metro krijgt je natuurlijk ook niet al die leuke patisserieën te zien.

Marrakech, Marokko
Een stad als Marrakech doe je pas echt recht aan door deze te voet te verkennen. Wandel rustig rond terwijl je alle bezienswaardigheden, geluiden en geuren van de medina en de souks in je opneemt. Stop even om de straatartiesten te bekijken, laat je verleiden tot een hapje bij een eetkraam en observeer de lokale bevolking terwijl je de stad in een langzaam tempo ontdekt.

Florence, Italië
Florence voelt als een openluchtmuseum, wat het ongetwijfeld een bestemming maakt die het beste te voet verkend kan worden. Daarnaast zijn oudere steden zoals Florence oorspronkelijk gebouwd voor wandelaars, geen auto’s. De oude infrastructuur is dan ook nog steeds in het voordeel van voetgangers. Een andere eervolle vermelding in Italië is Venetië, de drijvende stad waar helemaal geen auto’s zijn. Het lijkt misschien een doolhof, en de vele bruggetjes en incidentele overstromingen zorgen niet altijd voor een moeiteloze wandeling, maar de stad is zo verbazingwekkend dat dit de moeite waard is.

New York, Verenigde Staten
Wie alleen met de metro door New York reist, zal nooit weten waarom het ook handig is om hier wandelschoenen mee naartoe te nemen. De stad is namelijk consequent gerangschikt als een van de meest beloopbare steden in de wereld. New York is aangelegd als een raster, compleet met genummerde straten en gelijkmatig verdeelde lijnen. Of je nu een ouderwetse kaart gebruikt of telefoonapp, het is er makkelijk navigeren.

Jeruzalem, Israël
Een groot deel van Jeruzalem is met de auto niet toegankelijk, dus een wandeling maken binnen de muren van de oude stad is alleen heel logisch. Je hebt te voet toegang tot veel van de heilige plaatsen van de stad en die je op het lage tempo van een wandeling nog beter in je opneemt. Loop door de steegjes en over de pleintjes. Luister naar je voetstappen en word getransporteerd naar het rijke verleden van deze plek.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten