Stedentrip in Moskou: top 10 activiteiten

Top 10: bijzondere activiteiten in Moskou te doen

Inhoudsopgave

Een stedentrip is perfect om er even tussenuit te gaan. En laat de meivakantie daar nu het ideale moment voor zijn! Mocht je nog niet weten waar je korte vakantie naartoe gaat… In Moskou kun je deze top 10 activiteiten ondernemen.

1. Vind je weg in het Kremlin
Het Kremlin is altijd het eerste dat je in Moskou ziet. Echter, voorheen was er slechts één route beschikbaar voor bezoekers van het Kremlin. Sinds eind 2016 hebben toeristen nog een andere optie om toegang te krijgen tot het Kremlin. Het startpunt is bij de Spasskaya-toren op het Rode Plein. De nieuwe route omvat archeologische vondsten, met kelders van gesloopte kloosters die dateren uit de 14e en 16e eeuw, evenals het Koninklijk Paleis Maly Nikolaevsky.

2. Pak de metro in Moskou
De metro van Moskou, een van de grootste ondergrondse musea ter wereld en een van de belangrijkste attracties van de Russische hoofdstad, is zeker een bezoekje waard. Alle stations hebben een uniek ontwerp en zijn typische voorbeelden van Sovjet- en modern Russisch decor. Er zijn stations van 80 jaar oud in het centrum en andere van minder dan een jaar in de buitenwijken. Op het Ploshchad Revolyutsii station staat een bronzen beeld van een van een hond dat staat voor een van de belangrijkste bijgeloven rondom de metro: je moet over de neus van de hond wrijven voor geluk.

3. Bezoek een ijshockeywedstrijd
Rusland is een van de leidende hockeylanden in de wereld, evenals een van de 29 leden van KHL, een internationale professionele ijshockeycompetitie. KHL-wedstrijden worden bijna elk weekend gehouden in Moskou en andere grote steden. Als je een echte sportfan bent, moet deze activiteit absoluut op je programma staan tijdens een bezoek aan Rusland. De competitie is spectaculair en de tickets zijn erg goedkoop vanwege de devaluatie van de roebel in 2014.

4. Schaats op het dak van een wolkenkrabber
Russen zijn de grootste fans van de winter, die trouwens van eind oktober tot begin april duurt. Een van de vrijetijdsactiviteiten van de Moskovieten is schaatsen op populaire openbare plaatsen zoals het Rode Plein, Gorky Park en VDNKh, waar de grootste ijsbaan van Europa zich bevindt. Eind 2016 opende een nieuwe ijsbaan op het dak van de 85 verdiepingen tellende OKO-toren van Moskou, op een hoogte van 354 meter. Adembenemend!

5. Maak een boottocht over de Moskva
In Moskou stopt het vervoer over de nooit, zowel in de winter als in de zomer varen boten met panoramische ramen op de Moskva. De opstapplaatsen bevinden zich op de pier naast het Radisson Royal Hotel en bij de pier van Gorky Park. Geniet onderweg van de belangrijkste bezienswaardigheden van het pre-revolutionaire en Sovjet Moskou – de wolkenkrabbers van Stalin, het Kremlin en het Novodevichy-klooster.

6. Maak gebruik van de voetgangersgebieden
De laatste vijf jaar zijn veel straten in Moskou exclusief toegankelijk gemaakt voor voetgangers. Het stadsbestuur gaf opdracht tot het bouwen van gezellige boulevards in Europese stijl met straatlantaarns, banken en bloembakken. De reconstructie omvatte ook de restauratie van gevels van gebouwen uit de 17e – 19e eeuw. Begin je wandelroute vanaf de Nikolskaya-straat naast het Rode Plein en ga naar de Rozhdestvenka-straat naar GUM en het Bolshoi-theater.

7. Dineer op de daken
Rooftop restaurants, zoals Time Out Bar of White Rabbit-restaurant, zijn geschikt voor een diner op grote hoogte. Je kunt er genieten van een prachtig uitzicht op het Kremlin, de centrale wijken van Moskou en de rivier de Moskva vanuit de kathedraal van Christus de Verlosser. Wie alleen geïnteresseerd zijn in een panorama van Moskou, kunnen een rondleiding krijgen langs de hoogste uitkijkpunten van de stad: de Ostankino Tower (330m) en Federation Tower (240m).

8. Maak een ritje op een fiets in de zomer
Fietsen is de beste manier om de kaden van centraal Moskou te verkennen. De gemakkelijkste route begint bij Muzeon Park en gaat naar Sparrow Hills, via Gorky Park en Neskuchny Garden. Helaas zijn fietsen in de metro van Moskou niet toegestaan. Het beste is om daarom een fiets te huren.

9. Proef iets nieuws
De Russische keuken draait niet alleen om wodka, borsch en kaviaar. De gastronomische geografie is zeer divers en bestaat uit gerechten uit verschillende regio’s, zoals Siberische pelmeni (vleesknoedels), sjasliek uit de Kaukasus (Russische kebab) en gefrituurde spiering uit Sint-Petersburg, versierde Tula-peperkoek (pryanik) en Altai donkere boekweit honing. Ga niet weg voor je minstens een van deze lekkernijen hebt geprobeerd!

10. Ga winkelen
Met een bevolking van meer dan 10 miljoen mensen, is Moskou bijna de goedkoopste wereldstad. Dankzij de devaluatie van de roebel zijn de beste restaurants betaalbaar, eersteklas diensten verre van duur en zijn de prijzen van luxe producten meer dan aantrekkelijk. Veel shopplezier! Tips voor winkelcentra: GUM, TSUM, Chapurin en Vladimir Mikhailov.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten