Stedentrip Spanje: de 5 leukste steden

Stedentrip Spanje

Inhoudsopgave

Spanje is al jaren een van de populairste zomervakantiebestemmingen, maar de Spaanse steden lenen zich ook uitstekend voor een citytrip in de rest van het jaar. We zetten hier de 5 leukste steden op een rij.

Madrid

Madrid is, naast de hoofdstad van Spanje, ook een absolute must see citytrip-bestemming. De stad staat bekend om indrukwekkende pleinen met fonteinen, ‘s werelds grootste kunstgalerie in Museo Nacional el Prado, haar geroemde voetbalclub en een eigen wijk toegewijd aan het eten van heerlijke tapas als lifestyle. In Madrid verveel je je geen moment, want zelfs nadat de dag plaats heeft gemaakt voor de nacht bruist het uitgaansleven van de stad volop door. Vergeet niet het Retiro park te bezoeken, lekker te shoppen, heerlijk te eten en een bezoek te brengen aan een van de populairdere wijken Malasaña. Vorige maand heeft RIU Hotels & Resorts het nieuwe Hotel Riu Plaza España in Madrid geopend. Dit is het eerste hotel van RIU in de Spaanse hoofdstad en het eerste Riu Plaza stadshotel in Spanje. Bij het hele bouwkundige en interieurontwerp is zorgvuldig rekening gehouden met de geschiedenis van het gebouw, dat oorspronkelijk in 1953 werd opgeleverd.

https://www.instagram.com/p/B2PX0jLCkam/

Toledo

Op een klein uur rijden van Madrid ligt de stad Toledo. Wanneer je je verdiept in de stad is het bijna niet te begrijpen waarom deze nog zo weinig wordt getipt. Wie de stad met de trein bezoekt, kan vanaf het prachtige treinstation binnen tien minuten wandelen het historische centrum bereiken. De stad ligt op een bergtop, maar er is een roltrap aanwezig die je naar het hart van het oude centrum brengt. Wat Toledo zo bijzonder maakt? Tot 1561 was het de hoofdstad van en het koninkrijk Castilië, dat uiteindelijk opging in Spanje waardoor de stad haar hoofdstedelijke titel kwijtraakte. De stad wordt door velen beschreven als een middeleeuws doolhof in de positieve zin. Daarnaast uiteraard vele oude, indrukwekkende gebouwen, zoals stadspoorten (waarvan de Bisagra poort de oudste is), het Museo del Ejército (het oude paleis), de joodse wijk, het klooster Monasterio de San Juan de los Reyes, de Sinagoga de Santa María la Blanca en de (in gotische stijl gebouwde) kathedraal van Toledo. Uiteraard genoeg gezellige café’s en restaurantjes.

Barcelona

Absolute must-sees in Barcelona zijn de iconische Sagrada Familia en Parc Güel, beide ontworpen door de wereldberoemde kunstenaar Gaudi. Een bezoek aan de Barcelonaanse wijk El Borne is ook absoluut een aanrader. Karakteristieke steegjes, unieke winkeltjes en kleine barretjes zorgen voor een ware onderdompeling tussen de locals en tonen het authentieke Spaanse leven. Wil je de stad op een typisch Nederlandse manier ontdekken? Huur dan een fiets bij een van de fietsverhuurders in de stad. Baja Bikes, Nederland’s grootste fietstour en fietshuur aanbieder voor stedentrippers, opereert vandaag de dag in meer dan 150 steden wereldwijd, waaronder Barcelona, Madrid, Valencia, Malaga en Benidorm.

https://www.instagram.com/p/B2QwQOBgUl0/

Valencia

Valencia staat bekend om haar moderne architectuur, wat goed terug te zien in de Ciudad de las Artes y Ciencias, de Stad van Kunst en Wetenschap. Deze futuristische ‘stad’ toont de kunst van Santiago Calatrava en huisvest onder andere een operatheater, aquarium en het wetenschapsmuseum. Ook heeft Valencia een eigen stadsstrand, net als Barcelona. Wanneer de natuur iemands passie is, is de regio Valencia de ideale bestemming. Valencia is een streek vol avontuur waar men kan genieten van de zee en de bergen. De regio is gelegen aan de mediteraanse kust en is een ideale bestemming om diverse activiteiten in de natuur te beleven in ieder jaargetijde. In de provincies Alicante, Valencia en Castellón kan men 22 beschermde natuurlijke parken bezoeken, is er meer dan 5.000 kilometer aan natuurlijke wandelpaden, zijn er lange fiets routes, groene routes en diverse soorten ecosystemen met unieke flora en fauna.

Bilbao

Bilbao is voor veel Nederlanders misschien een vrij onbekende stad en zeker geen stad waar men aan denkt wanneer er plannen worden gemaakt voor een stedentrip. Daar tegenover staat dat je in deze ‘onontdekte’ stad een van de weinige Nederlanders zult zijn, iets wat velen aanspreekt. Een cultureel avondje? Ga naar het Euskalduna conferentie- en muziekcentrum. Terug in de tijd? Ga een dagje het oude stadscentrum in, geniet van de unieke winkeltjes en ontspan in een cafétje. Volgens veel Spanje-kenners kan je in Bilbao ook niet om het Guggenheim Museum heen met na-oorlogse Europese en Amerikaanse schilder- en beeldhouwkunst.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten