Sulawesi: jouw volgende vakantiebestemming

Sulawesi: jouw volgende vakantiebestemming

Inhoudsopgave

Sulawesi, voorheen bekend als Celebes, is het derde grootste eiland van Indonesië. Je vindt er afwisselende natuur met berggebieden, vulkanen, regenwouden en prachtige rijstterassen. Ben jij een duikliefhebber? Dan is Sulawesi een waar paradijs.

Sulawesi is een duikersparadijs: de koraalriffen van Bunaken behoren tot de mooiste ter wereld. Van gekleurde tropische vissen tot enorme formaties koraalsoorten, je vindt ze hier. Het park Bunaken bestaat uit vijf eilanden, gelegen voor de kust van Manado. Ook op de Togean Islands vind je mooie duikspots, waar je de rust van de adembenemende onderwaterwereld kunt beleven.

Een bijzonder strand is Batu Gong Beach, het enige Indonesische strand waar je natuurlijke gongklanken kan horen. Het geluid wordt veroorzaakt door de golven die tegen de rotswanden aanslaan. Liever zonnen dan zwemmen? Op Sulawesi zijn talloze tropische oorden te vinden. Neem Bira met witte stranden en een heldere zee of Donggala met echte bounty stranden.

Bijzondere dieren
Ga je naar het Lore Lindu National Park, dan is de kans groot dat je het bijzondere spookdiertje tegenkomt. In dit nationale park vind je bovendien de moessonbossen, die je nergens anders op Sulawesi vindt. In het oostelijk gelegen Bora is een warmwaterbron met helende krachten.

Het Bogani Nani Wartabone National Park dat in Noord-Sulawesi ligt, bevat een zeer bergachtig gebied. Hier leeft de babiroessa, een speciaal hertzwijn dat alleen op Sulawesi leeft. Een andere bijzondere eilandbewoner is de maleovogel, een kleine vogel die zijn enorme eieren alleen in vulkanische grond legt.

De sfeer van Makassar
Makassar is een van de oudste havensteden van Sulawesi. De haven zelf is alleen al een bezoekje waard vanwege de authentieke Makassar schoeners (een soort zeilschepen). Het Fort Rotterdam, de oude specerijen haven en de oude Mulo-school zijn de bezienswaardigheden van de stad. Om de sfeer van de stad te proeven is een wandeling langs het strand bij zonsondergang een aanrader. De boulevard is een ontmoetingsplaats voor locals, hier worden lokale specerijen aangeboden vanuit gezellige kraampjes.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten