The Real America populairder onder Nederlanders

The Real America steeds populairder onder Nederlanders

Inhoudsopgave

De Verenigde Staten staat bij menig reiziger nog altijd hoog op de bucketlist. Met name de populaire bestemmingen zoals Florida, New York en California. Toch gaat de Nederlander steeds vaker op zoek naar de minder voor de hand liggende staten, en ook Canada neemt een vlucht het laatste jaar. Voyago.nl sprak met Amerika-expert Hanny Fluit bestuurslid See America en Visit USA in België.

Het ‘andere Amerika’ steeds populairder
In 2015 reisden 726.000 Nederlanders naar de USA. ‘Nederland kent ook een groot aantal ‘repeaters’ mensen die voor de tweede, derde of zelfs veel vaker, naar de VS afreizen voor hun favoriete vakantie’, stelt Hanny Fluit, communicatiemanager Target Travel Marketing en bestuurslid See America en Visit USA in België. Dit heeft als gevolg dat Nederlanders in veel meer staten te vinden zijn dan enkel in de top 3 bestemmingen; Florida, New York en de Westkust. Zij zijn minder beïnvloedbaar door externe invloeden zoals bijvoorbeeld de verkiezingsuitslagen.’

‘Repeaters’ kiezen voor The Real America
Volgens Fluit is ieder die al eens in Amerika is geweest, verkocht. Travel Target Marketing promoot op dit moment 25 staten, waaronder ook veel ‘minder voor de hand liggende’ staten: ‘juist niet door beginnende Amerikagangers bezocht worden, maar wel door de repeaters. The Real America, zoals de staten Wyoming, Montana, South Dakota en North Dakota zich noemen en New England, Texas, the South; ieder met haar unieke highlights’, aldus Fluit. ‘Daarnaast heeft de eclips op 21 augustus 2017 heeft wel voor een duidelijke boost naar Wyoming gezorgd. Niet alleen de staat waar Yellowstone ligt, maar dus ook het beste zicht biedt op de komende zonsverduistering.

Elvis-land 
Memphis is momenteel ook heel populair, samen met het hele Zuiden. Dit komt ook doordat het dit jaar 40 jaar geleden is dat Elvis is overleden.’ In die zin zijn sommige staten makkelijker inwisselbaar voor andere bestemmingen. ‘Wij willen echter niet beweren dat Florida niet uniek is, maar deze staat heeft wel meer te kampen met inwisselbaarheid voor vergelijkbare bestemmingen met azuurblauw water en parelwitte stranden. Zo is Yellowstone uniek en maar op één plek ter wereld te bezoeken, net zoals de Blues cafés in Memphis. Ook New York heeft het lastig, net als vele andere grote steden.’

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten