Tien antwoorden op jouw vragen over Vanuatu

Tien antwoorden op jouw vragen over Vanuatu

Inhoudsopgave

Vanuatu: niet je doorsnee vakantiebestemming en dan ligt deze eilandengroep ook nog eens aan de andere kant van de wereld. Tijd om dit paradijs op aarde beter te leren kennen, daarom geven we antwoord op tien van de meest gestelde vragen over Vanuatu.

1. Wanneer is de beste tijd om te gaan?
Hoewel er geen slechte periode is om Vanuatu te bezoeken, is de beste tijd toch wel tussen april en oktobber. Het weer is dan warm, zonnig en minder vochtig dan de rest van het jaar. Het begin van het jaar wordt in de eilandengroep als laagseizoen gezien, daarom zijn dan ook de beste deals te vinden om naar Vanuatu te reizen.

2. Hoe is het algemene klimaat?
Het klimaat is tropisch, met de zwaarste regenval en vochtigheid van november tot februari. De maximale temperatuur ligt rond de 28 tot 30 °C. De watertemperatuur is het hele jaar aangenaam.

3. Is het makkelijk om Vanuatu te bereiken?
Vanuatu is ongeveer vier uur vliegen vanaf de oostkust van Australië. Internationale vluchten komen aan in Port Vila op het eiland Efate, taxi’s en pendeltransfers zijn beschikbaar voor resorts op het vasteland. Er zijn ook transferopties voor Espiritu Santo en Tanna Island.

4. Kan ik een auto huren in Vanuatu?
Autohuur is beschikbaar in Vanuatu, maar het is meestal overbodig omdat de eilanden klein zijn. Lopend fietsend of per taxi en bus, vind je makkelijk je weg door het eiland. Bovendien zijn deze opties een stuk vriendelijker voor je portemonnee.

5. Moet ik speciale kleding of uitrusting meenemen?
Als je van plan bent om het kristalheldere water en de kleurrijke koraalriffen van het mooie Vanuatu te verkennen, raden we je aan waterschoenen mee te nemen om je voeten te beschermen tegen mogelijk scherp koraal. Voor wie in het Hideaway Island Resort verblijft, zijn waterschoenen zelfs een must.

6. Hebben ze geldautomaten en kan ik mijn creditcard gebruiken?
De meeste resorts accepteren creditcards en geldautomaten zijn beschikbaar in de hoofdstraat van Port Vila. Van maandag tot en met vrijdag zijn ook geldwisselkantoren in de hoofdstraat van Port Vila open van 08.30 tot 15.00 uur. Het kantoor van de Nationale Bank van Vanuatu op de luchthaven is geopend tijdens alle aankomsten.

7. Wat is de valuta in Vanuatu?
De munteenheid in Vanuatu is Vatu, 1 Australische dollar staat voor ongeveer 80 vatu en 60 eurocent. Een ritje door de stad met de bus kost ongeveer 100 vatu, dus ongeveer 80 eurocent.

8. Heb ik een visum nodig?
De meeste reizigers die minder dan 30 dagen willen blijven, hebben geen visum nodig. Je paspoort dient overigens nog zes maanden geldig te zijn.

9. Wat zijn de belangrijkste talen die er worden gesproken?
Er zijn drie ‘officiële’ talen in Vanuatu: Engels, Frans en Bislama. Bislama is ‘pidgin English’ met een paar Franse woorden. Om dank u te zeggen in Bislama, ‘tank yu’ of ‘tank yu tumas’, wat ‘heel erg bedankt’ betekent.

10. Is het veilig om kraanwater te drinken?
Het leidingwater is veilig om te drinken, maar als je daaraan twijfelt, is ook mineraalwater te vinden. Wat je ook kiest, het belangrijkste in de tropen is om er voldoende van te drinken om gehydrateerd te blijven.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten