Tien redenen om nu een Caribische cruise te maken

Tien redenen om nu een Caribische cruise te maken

Inhoudsopgave

Spierwitte stranden en een superheldere zee: het  is geen wonder dat vorig jaar 15.000 Nederlandse vakantiegangers een Caribische cruise maakten. Er zijn genoeg redenen om voor een eilandhopping avontuur in de Caribbean te gaan. Cruise Lines International Association (CLIA) heeft er tien voor je.

1. Vakantievieren op een Caribisch eiland is al geweldig, dus denk je eens in hoe geweldig het moet zijn om er tijdens een cruise vier, vijf of zelfs meer af te tikken. En dat zonder gehang op luchthavens of wachten op ferry’s. Gewoon elke dag ontwaken op weer een nieuwe plek om te ontdekken.

2. En nu we het toch over comfort hebben, een pluspunt is dat je weliswaar meerdere bestemmingen en landen bezoekt, maar dat je toch maar een keer je koffer hoeft in- en uit te pakken. Niet meer nodig om elke dag je koffer uit te graven op zoek naar een kledingstuk en in alle vroegte weer netjes in te pakken. De hemel op aarde!

3. Schepen van elke grootte varen in de Caribbean, van grote resortschepen tot kleine jachten of zeilschepen. Families vinden op de grote schepen een hoop vertier voor de kinderen, zoals waterglijbanen en klimmuren, maar kijk ook eens naar de luxe jachten met stijlvolle suites, butlers en cabana’s voor het ware celebritygevoel.

4. Cruises geven zoveel toegevoegde waarde ten opzichte van een hotel aan land. Maaltijden zijn inclusief, net als heel veel activiteiten en non-stop entertainment van heel hoog niveau. Kies je voor een van de luxere rederijen dan zijn drankjes en specialiteitendiners vaak ook nog inbegrepen.

5. Gooi nog wat gas op een Caribische cruise met een rit op een Harley Davidson. Dat is een van de fantastische excursies die rederijen organiseren voor adrenaline junkies. Je kan ook paardrijden op het strand en (gedeeltelijk) in de zee, hiken door een regenwoud, rondrijden op een Segway, ziplinen tussen de boomtoppen of het roer pakken van een zeilboot.

6. Maak een eilandhopping cruise om in de rijke geschiedenis en cultuur van de Caribbean te duiken. De Britten, Fransen, Spanjaarden en Nederlanders lieten genoeg na, zoals prachtige plantagehuizen, forten, kerkjes en zelfs molens voor het suikerriet. In St Kitts kun je een trein pakken die ooit het suikerriet van het land naar de kust vervoerde. Inclusief rumpunch!

7. Oké, het eten is dus inbegrepen aan boord maar om echt de smaak van de Caribbean te pakken te krijgen, gaat er niets boven een lunch zoals de locals dat doen. Probeer bijvoorbeeld spicy jerk chicken, goat curry, fried flying fish en rijst met zwarte bonen.

8. Weet je nog de verhalen van Blackbeard en andere piraten? De meeste piraten waren niet zulke lieverdjes als Captain Jack Sparrow ons laat geloven. Wie is niet gefascineerd om in het kielzog te gaan van de piraten die 200 jaar geleden over deze wateren schuimden op zoek naar de Spaanse zilvervloot?

9. De meeste Nederlanders vinden overstappen op een ander vliegtuig een hoop gedoe en blijven plakken op eilanden als Curaçao of de Dominicaanse Republiek. Zonde, want zo mis je pareltjes als St. Lucia, Antigua, Tobago of St. Barths. Tijdens een cruise leun je achterover en bezoek je met je drijvende hotel zowel de grote als de kleinere en onbekende eilanden.

10. Je krijgt altijd zon, zee en strand. Het is tenslotte de Caribbean. Kies een cruise en je bouwt zandkastelen elke dag op weer een nieuw strand!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten