Tien redenen om van Seoel te houden

Tien redenen om van Seoel te houden

Inhoudsopgave

De Zuid-Koreaanse stad Seoel is groen, bruisend en kent het beste van zowel vroeger als nu. Tokio, Hong Kong en Shanghai move over, want Seoel heeft het! Dit zijn de tien redenen waarom ook jij verliefd zult worden op deze fijne stad.

1. Het eten is geweldig
Bijna op elke straathoek vind je verrukkelijke barbecuegerechten, stoofschotels en gepekelde groenten. Het eten is er pittig, en dat is een goede eigenschap.

2. De lokale bevolking is super behulpzaam
Zelfs als je geen Koreaans spreekt, zullen de inwoners graag vriendschappen met je sluiten en een band met je willen opbouwen. Dit wordt ook wel ‘jeong’ genoemd, het begin van eindeloze avonden.

3. De nationale drank is verslavend lekker
Soju – letterlijk ‘gebrande drank’ – is populair vanwege de efficiëntie: je wordt er snel en goedkoop dronken van. Veel oude merken zijn zo slecht dat ze ook als reinigingsmiddel kunnen dienen. Maar gelukkig zijn er nieuwere soju-merken die het wodka-achtige drankje weer lekker en hip maken.

4. De wandeltochten zijn prachtig
De Koreaanse bergen zijn al eeuwenlang een inspiratiebron voor koningen, schriftgeleerden en sjamanen. Of je nu een beginner bent of een ervaren ‘hiker’, je zult hier nooit uitgewandeld raken.

5. Het beste van vroeger en nu
Middeleeuwse paleizen, ouderwetse sjamanen en traditionele houten huizen genaamd ‘hanok’ geven Seoel zijn warme sfeer. Ben je snel verveeld? Ga een dagje winkelen in Gangnam, de wijk waar de hit Gangnam style naar vernoemd is.

Traditionele ‘hanok’ huisjes

6. Koreaanse nachten zijn lang
Koreanen beginnen een stapavond met ‘il-cha’: maaltijd en drankjes, ronde één. Dan is er ‘i-cha’: maaltijd en drankjes, ronde twee. Als je dan nog kunt, is er ‘sam-cha’: maaltijd en drankjes, ronde drie. En wie als je dan nog niet overgeeft of flauwvalt, nou ja, je snapt het wel…

7. De karaoke is even eindeloos
Dacht je dat karaoke iets Japans was? De met neon verlichte buurten in Korea zijn overladen met noraebang, het lokale antwoord op deze legendarische Aziatische uitvinding. En denk niet dat je er nog wegkomt. Terwijl de tijd tikt, voegt de eigenaar gerust 10 minuten toe, gevolgd door nog eens 10 minuten, en ga zo maar door. Zodat je van enthousiasme de rest van de nacht blijft.

8. Geen aanslag op je bankrekening
Het leven in Tokio is duur. Dat in Hong Kong is ook prijziger en zelfs in Shanghai wordt het steeds duurder. Maar Seoel is verrassend betaalbaar, de huurprijzen zijn er redelijk en je kunt er een leuke levensstijl op na houden zonder dat het een aanslag op je bankrekening vormt.

9. Het is schoon en groen
Straatvegers maken constant de stoep schoon. Afval wordt gescheiden en je bent er wettelijk verplicht te recyclen. Parken schieten als paddenstoelen uit de grond. Geïnspireerd op New York wil de burgemeester van Seoel een kleurrijke tuin aanleggen om een lelijk, vervallen viaduct te verfraaien.

10. Knus op de grond slapen
Bedden zijn voor losers. Koreaanse huizen zijn voorzien van een uniek verwarmingssysteem, genaamd ondol, dat je kamer via de vloer opwarmt. De warme en knusse vloer vormt dus een prima alternatief voor het bed tijdens strenge Koreaanse winters.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten