Tien tips voor een reis naar Centraal-Amerika

Tien tips voor een reis naar Centraal-Amerika

Inhoudsopgave

Belize, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama. Stuk voor stuk landen die je onderling uitstekend combineert. Voor een strandvakantie, cultuurtrip of rondreis. Tien top tips om meer uit je reis naar Centraal-Amerika te halen.

1. Stel je eigen route samen: niets leukers dan je eigen route door Centraal-Amerika samenstellen. Kies uit de mooiste plekken in Belize, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama en combineer twee of meer landen met elkaar.

2. Plan je reis goed: dankzij een steeds groter aanbod aan low cost vluchten en interregionale buslijnen in Centraal-Amerika, reis je eenvoudig van land naar land. In 2 tot 4 weken kun je al 3 landen aan doen.

3. Go with the flow: georganiseerd op reis kan en er zijn bekende routes om van tevoren uit te kiezen, maar beter: go with the flow en regel activiteiten en excursies ter plaatse. Ga mee met wat er op je pad komt!

4. Doe inspiratie op: bezoek de website van VisitCentroamerica dat het toerisme naar Centraal-Amerika promoot en check hun social media kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram en Youtube.

5. Zie de highlights van Centraal-Amerika: verdiep je in de highlights die je zeker als first timer in Centraal-Amerika niet mag missen.

6. Kies een passende accommodatie: bungalows in hartje jungle, first class beach resorts, charmante boutique hotels in de mooiste koloniale huizen en exclusieve hotels voor de wittebroodsweken. Centraal-Amerika heeft het allemaal.

7. Bezoek UNESCO werelderfgoed: wist je dat Centraal-Amerika maar liefst 18 UNESCO werelderfgoedsites heeft? Archeologische vindplaatsen, natuurreservaten, koloniale steden en zelfs forten in het hart van het Caribisch gebied.

8. Mix cultuur met een strandvakantie: kies uit verbluffende kusten aan de Caribische Zee en die van de Atlantische- en Stille Oceaan, elk met een eigen karakter.

9. Proef de lokale keuken: de smaken van Centraal-Amerika zijn een interessante mengelmoes van de inheemse, oorspronkelijke keuken en ingrediënten uit Spanje en Afrika.

10. Shop op ambachtelijke streekmarkten: tijdens een reis naar Centraal-Amerika mag een bezoek aan de authentieke streekmarkten niet ontbreken. Om de mooiste, handgemaakte souvenirs te kopen en de pure, lokale keuken te ontdekken bij stalletjes.

Vanaf 358 euro ben je al in Panama of Costa Rica!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten